Musorujsag
Élő Eredmények

Brazília veresége lehetetlen helyzetbe sodorta a férfi kéziválogatottat

Brazília veresége lehetetlen helyzetbe sodorta a férfi kéziválogatottat

m4sport.hu
A Limában zajló Pánamerikai Játékok kézilabdatornáján nagy meglepetésre az elődöntőben Brazília 32–29-re kikapott Chilétől, így biztosan nem védi meg címét, ezzel pedig a magyar kézilabda-válogatott olimpiai kvalifikációs álmait is valószínűleg szertefoszlatta.

Az idei világbajnokságon Magyarország a tizedik helyen végzett és a 2–7. helyezett csapatok indulhatnak a 2020 tavaszán megrendezésre kerülő olimpiai kvalifikációs tornán. A magyar csapat abban bízhatott, hogy a vb első kilenc együtteséből Egyiptom megnyeri az Afrika-bajnokságot, Brazília a Pánamerikai Játékokat és a német, francia, horvát, spanyol, dán, norvég, svéd hetesből pedig valamelyik megnyeri az Európa-bajnokságot.

A brazil vereséggel azonban az olimpiai kvalifikációs tornára már semmi esélye egyenes ágon a magyar kézilabda-válogatottnak.

Gulyás István fiainak egyetlen lehetősége maradt kijutni a tokiói olimpiára, ehhez azonban vagy meg kell nyerni az Európa-bajnokságot, vagy ezüstérmesnek kell lennie, de utóbbi csak abban az esetben jó, ha a világbajnok Dánia nyeri a viadalt. Az olimpiai selejtezőre azonban még két hely kiadó, így – mivel Európa mint legerősebb kontinens két plusz selejtezős helyet kap – ha a magyarok az Eb-n bekerülnek azon két csapat közé, amely a vb-n nem szerzett selejtezős indulási jogot, szerepelhetnek az áprilisi tornán.

A magyar válogatott a 2020-as kontinensviadalon egy csoportban szerepel Dániával, Izlanddal és Oroszországgal, eddigi legjobb szereplése pedig egy hatodik hely még 1998-ból.

A tokiói olimpián a férfi és a női kézilabdázók mezőnyében is 12 együttes szerepelhet. A férfiaknál már biztos résztvevő a házigazda Japán és a világbajnok Dánia. Ott lesz majd a négy kontinensbajnok, illetve az áprilisi selejtezőtornákról hat csapat.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Két új kapust igazolt a Telekom Veszprém
Mikler Roland távozása után két új kapust igazolt a Telekom Veszprém, a szerb Vladimir Cuparát Kielcéből, Székely Mártont pedig Tatabányáról. Az állandóságot a veterán Sterbik Árpád jelenti, aki nehezen búcsúzna a szerelmétől.
Kézilabda