Musorujsag
Élő Eredmények

Nycke Groot: Győrben már minden edzés a túlélésről szólt

Nycke Groot: Győrben már minden edzés a túlélésről szólt

m4sport.hu | Szerző: Pollák Márton
A Győrtől nyáron távozott klasszis holland kézilabdázó, Nycke Groot egy interjúban elárulta, a Rába-partiaknál már csak szenvedett, a váltástól pedig azt reméli, hogy újra visszanyeri a játék szeretetét.

A 31 éves, Európa-bajnoki ezüst- és bronzérmes, valamint világbajnoki ezüst- és bronzérmes irányító a nyáron az Odense kedvéért hagyta ott a Rába-partiakat, ahol sikeres éveket töltött: a hazai elismerések (négy magyar bajnoki cím és három Magyar Kupa-diadal) mellett a Bajnokok Ligájában ezüst- és aranyérmet is szerzett a csapattal, a 2016/17-es négyes döntő legjobb játékosának választották.

A dán TV2-nek adott interjújából viszont kiderül, szépséges mosolya mögött egy megtört lélek lapult.

Budapest, 2018. május 12. A győri Nycke Cornelia Groot a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjében játszott Győri Audi ETO-CSM Bucuresti mérkőzésen a Papp László Budapest Sportarénában 2018. május 12-én. Győri Audi ETO-CSM Bucuresti 26-20. MTI Fotó: Illyés Tibor Nycke Groot a sikerek ellenére nem érezte már a játék örömét Győrben (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

„Úgy gondolom, nagyon koncentráltam, hogy elérjem a céljaimat és álmaimat, s a beteljesülésükhöz hosszú utat jártam be. De a végén annyi fájdalmat éreztem a testemben, hogy már minden edzés a túlélésről szólt. Nem hiszem, hogy szerencsés, ha ez mindennapossá válik. A kézilabda mindig is a legfontosabb dolog volt az életemben, ezért is nagyon remélem, hogy újra rátalálok a játék örömére, és nemcsak munkaként tekintek majd rá.”

Voltak már jelei, hogy Groot fáradt, 2019 januárjában lemondta a válogatottságot, mondván, az egészsége sokkal fontosabb.

A holland klasszis nem véletlenül választotta az Odensét, a szíve húzta vissza Dániába– 2006-ban, 18 évesen igazolt a Team Tvis Holstebroba, ahol öt idényt töltött.

„Úgy érzem, ez a második otthonom. Jól érzem magam itt, ez egy kellemes ország, sok jó emberrel. Van néhány nagyon jó barátnőm is itt, és boldog vagyok, hogy többször láthatom őket” – mondta az irányító, aki szerint jól sikerült a felkészülésük és ígéretes szezon elé néznek.

 

További tartalmak