Musorujsag
Élő Eredmények

Már biztosan ott lesz a téli olimpián a magyar gyorskorcsolyázó

Már biztosan ott lesz a téli olimpián a magyar gyorskorcsolyázó

MTI
Nagy Konrád ugyan nem javított 1000 méteren a gyorskorcsolyázók idénybeli negyedik, Salt Lake Cityben zajló olimpiai kvalifikációs világkupaversenyén, de így is kvótás lesz ezen a távon.

A nemzetközi szövetség (ISU) honlapja szerint a debreceni sportolót kizárták a táv B divíziójában, azaz a második vonalban. Viszont a múlt héten Calgaryban elért 1:08.78 perces eredménye elég lesz ahhoz, hogy induljon februárban a phjongcshangi téli olimpián.

Nagy Konrád minden bizonnyal 1500 méteren is olimpiai induló lesz. Ezekben a számokban 36-an vehetnek részt a dél-koreai játékokon: a vk-sorozat két-két novemberi és decemberi versenye alapján a legjobb húsz jut kvótához, míg a maradék 16 helyet a négy viadalon legjobb időeredményeket elérő versenyzők kapják meg. Nagy Konrád a mostani verseny előtt 1000 és 1500 méteren is 30. helyen állt. Az ISU a hét elején hirdeti ki hivatalosan a kvótához jutott versenyzőket.

Nagy Konrád 5000 méteren is próbálkozott, de nem járt sikerrel, ugyanis a B divízió 36 indulója közül 33. lett 6:53.43 perces eredménnyel.

További tartalmak