Musorujsag
Élő Eredmények

Egy sebességgel feljebb kapcsolnak a rövidpályás gyorskorcsolyázók

Egy sebességgel feljebb kapcsolnak a rövidpályás gyorskorcsolyázók

M4 Sport/m4sport.hu
Jól szolgálta az olimpiára történő felkészülést a drezdai rövidpályás gyorskorcsolya-Eb, ám olyan alapozásban van a válogatott, hogy formaidőzítésre már nem volt lehetőség – foglalta össze a verseny tanulságait Bánhidi Ákos szövetségi kapitány, aki a keddi Sportreggeliben értékelt az M4 Sportnak.

„Ezen a héten kezdünk el a komoly terhelésből visszavenni, és megyünk el a sebesség irányába” – így Bánhidi. A szakember szerint nem viselte meg a férfi váltót, hogy „negyven centivel a hollandok és az oroszok mögött futott be”, és „csak” harmadikként végzett 5000 méteren.

Bánhidi Ákos külön kiemelte Bácskai Sára Luca bronzérmét és azt, hogy ilyen fiatalon érte el a remek eredményt, ami mindenképpen pozitív jel a jövőre nézve, de a hölgyek ezüstjének is nagyon örült.

Bácskai Sára Luca Bácskai Sára Luca idén még junior vb-n is indul

„Fiatal kora és a nyomás ellenére nagyszerű dolgokat csinált. Olyan pozíciókat fogott és olyan bátor helyezkedései voltak, amellyel az ember kikényszerítheti, hogy hibát kövessen el az ellenfél. Kikaparta magának ezt a szerencsés helyzetet” – fogalmazott Bácskai kicsit szerencsés döntőjéről.

Miklós Edit sérülése után a gyorskorcsolyázóktól várja a közvélemény az eredményeket az olimpián, és a szövetségi kapitány sem tagadta, hogy nagy a nyomás a válogatotton.

„Először is: végtelenül sajnáljuk, ami Miklós Edittel történt. Ebből a szempontból nem örülünk, hogy még nagyobb a teher. Ezt a versenyt semmihez nem lehet hasonlítani. Az összes többi világversenyt évente megrendezik, már rutinszerűbben tudjuk kezelni, az olimpia viszont más jellegű feladat” – mondta hozzátéve, a stáb mindent megtesz, hogy a válogatott tagjai úgy menjenek neki az ötkarikás játékoknak, mint a többi versenynek.

További tartalmak