2018-as Labdarúgó Világbajnokság

Liu Shaolin Sándor: „Ez egy elég csúnya szabálytalanság volt”

Felemásan zárta a férfi 1000-es selejtezőket a magyar gyorskorcsolyacsapat testvérpárja: míg Liu Shaolin Sándor kérdést sem hagyva jutott tovább, addig Liu Shaoang kockázatos manővere áldozata lett. Az M4 Sport kamerái előtt értékeltek.

Liu Shaoang miután második számban második kizárását élte meg, kikerülte arra kérdésre a választ, hogy felelőtlennek tartja megindulását.

Viszont azt megtudtuk, magabiztosabban állt oda a rajthoz, a nyomást sem érezte, úgy mint ezerötszázon. A balszerencsét emlegette és előretekintett az ötszázra és az ötezres váltódöntőre, mert úgy érzi, napról napra jobb lesz.

 

Liu Shaolin Sándor továbbjutását simának is mondhatnánk, ha csak az újralövést nézzük. Azonban előtte épp vele szemben szabálytalankodott orosz ellenfele, amely miatt a másik két versenyző elesett. „Azt nem értettem, hogy történhetett meg egy ilyen. Szerintem ez egy elég csúnya szabálytalanság volt, én arra számítottam, hogy majd egy idő után meg fog hátrálni, de hát lökött befelé folyamatosan – mondta a magyar koris, aki nem volt ideges, sokkal inkább meglepődött, hogy miért fordul elő ilyesmi az olimpián. – Nem volt baj, hogy újrafújták, mert belöktek a pályán belülre, ami szabálytalan lett volna, újra kellett volna vennem azt a kanyart.”

A második rajtnál már semmilyen kérdést nem hagyott, bár jól és jó erőben érzi magát, hogy szerinte ha az első nem úgy alakul, ahogy, akkor sem kellett volna izgulni.