Tóth Ivett 23. lett, az olimpiai bajnok dobogóra sem került

Tóth Ivett – akárcsak az olimpián –, a milánói világbajnokságon is a 23. helyen végzett a női műkorcsolyázók versenyében. Phjongcshang olimpiai bajnoka, Alina Zagitova csak az ötödik lett, a világbajnokságot a kanadai Kaetlyn Osmond nyerte.

Kaetlyn Osmond A világbajnok kanadai Kaetlyn OsmondA tavalyi vb-n ezüst-, Phjongcshangban bronzérmes kanadai műkorcsolyázó a kűrben nyújtott teljesítményének köszönheti a sikerét, ugyanis több mint öt ponttal bizonyult jobbnak mindenkinél. Mögötte két japán végzett másodikként és harmadikként Higucsi Vakaba és Mijahara Szatoko révén.

A nagy esélyes friss olimpiai bajnok orosz Alina Zagitova jószerivel esett-kelt a szabadkorcsolyázás során, így - a többi között négy büntetőpontja következtében - a második helyről a hetedikre esett vissza.

A rövidprogram után éllovas olasz Carolina Kostner sem bírta el a rá nehezedő nyomást a hazai közönség előtt, egyszer ő is esett, így a sportág nagy öregje végül a negyedik helyre szorult. A 31 éves Kostner, aki ötszörös Európa-bajnok és 2012-ben világbajnok is volt, még nem döntött arról, hogy folytatja-e pályafutását.

Tóth Ivett éppen a 24. helyen jutott a kűrbe, ahol előrelépését annak köszönheti, hogy a dél-koreai Dabin Csoj nem lépett jégre. A 19 éves magyar versenyző a februári téli olimpián is a 23. pozícióban zárt.

Eredmények,

nők, világbajnok:

Kaetlyn Osmond (Kanada) 223,23 pont
2. Higucsi Vakaba (Japán) 210,90
3. Mijahara Szatoko (Japán) 210,08
...23. Tóth Ivett 136,87