Musorujsag
Élő Eredmények

Elmaradt legjobbjától a magyar jégtáncpáros

MTI
Az elmúlt négy alkalommal győztes Gabriella Papadakis, Guillaume Cizeron duó nyerte a jégtáncosok versenyét a minszki műkorcsolya Európa-bajnokságon, amelynek szombat délutáni záró számában a Janovszkaja Anna, Lukács Ádám páros a 19. helyen végzett.

A címvédő, háromszoros világbajnok és tavaly olimpiai ezüstérmes franciák sikerükkel rekordot állítottak fel, ugyanis a kontinensviadalok történetében ebben a számban egymás után eddig még senki nem tudott ötször aranyérmet nyerni. Ugyan a szovjet Ljudmila Pahomova, Alekszandr Gorskov kettős 1970 és 1976 között hatszor győzött, de nem megszakítás nélkül, mivel 1972-ben ezüstérmesként zárt.

Papadakis és Cizeron mögött az egy éve bronzérmes orosz Alekszandra Sztyepanova, Ivan Bukin páros végzett másodikként, míg a dobogó alsó fokára honfitársaik, Viktorija Szinyicina és Nyikita Kacalapov állhattak fel.

A magyarok tavaly a 14. helyen végeztek, ennél most előrébb szerettek volna zárni, de hiába voltak 17.-ek a ritmustánc után, kűrjükre nem kaptak elegendő pontot a javításhoz, sőt, végül két pozíciót rontva fejezték be a versenyt a 19. helyen.

jégtánc, végeredmény a kűr után:
1. Gabriella Papadakis, Guillaume Cizeron (francia) 217,98 pont
2. Alekszandra Sztyepanova, Ivan Bukin (orosz) 206,41
3. Viktorija Szinyicina, Nyikita Kacalapov (orosz) 199,84
…19. Janovszkaja Anna, Lukács Ádám 147,32

További tartalmak