Musorujsag
Élő Eredmények

Bánhidi Ákos: Derekasan helytálltunk, pedig sok sebből vérzett a csapat

m4sport.hu/moksz.hu
A csapatot sújtó sérülések ellenére derekasan helytállt a válogatott a két európai világkupa-állomáson – véli Bánhidi Ákos, a magyar rövidpályás gyorskorcsolyázók menedzsere, aki szerint a dél-koreaiak kedvezőbb előjelekkel várhatják a márciusi világbajnokságot.
Bácskai Sára Luca (Fotó: AFP/Attila Kisbenedek) Hajszálon múlott Bácskai Sára Luca elődöntő jutása (Fotó: AFP/Attila Kisbenedek)

Elmaradt a magyar érem a szezon utolsó világkupaversenyének zárónapján, amelyen Bácskai Sára Luca szállította a legjobb magyar eredményt. A 19 esztendős versenyző ötödik helyen végzett 1000 méteren, de nagyon kevésen múlott, hogy lemaradjon az elődöntőről.

„A negyeddöntőben kicsit megijedtem, azt hittem, a francia lány megelőzött… Szerencsésnek éreztem magam, hogy nem így történtnyilatkozta a szövetség honlapjának Bácskai Sára Luca, aki ezredre azonos időt (1:34.254) korcsolyázott a francia Veronique Pieronnal a táv negyeddöntőjében.

Bácskai Sára Luca futamának célfotója (Fotó: moksz.hu) Bácskai Sára Luca futamának célfotója (Fotó: moksz.hu)

„A napból és a döntőből kihoztam a maximumot, ennél több nem ment volna. Látva a fináléban született időeredményeket, nem is mondhatjuk olyan gyorsnak a döntőt, én mégis annak éreztem. Ritkán vagyok elégedett, mindig van hová fejlődni, de néha muszáj kicsit megveregetnem a saját vállamat. És most örülök ennek az ötödik helynek” – értékelt a világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes.

Bánhidi Ákos is méltatta a Bácskait, és elismerően szólt Jászapáti Petra és Burján Csaba vasárnapi teljesítményéről is.

„Saci döntőbe jutásának nagyon örültünk, és úgy általában örültünk minden vasárnapi eredménynek, hiszen mind azt mutatta, hogy továbbra is jó úton járunk. Csabinak és Petrának kevésen múlott az A döntő, de örömteli, hogy ott voltak a legjobbak között” – fogalmazott a csapat edzője és menedzsere.

Liu Shaolin Sándor gyorskorcsolyázó (b) és Bánhidi Ákos sportágvezető a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott edzésén a Kangnung Jégcsarnokban 2018. február 6-án (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt) Liu Shaolin Sándor és Bánhidi Ákos sportágvezető a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott edzésén a téli olimpián (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Bánhidi kiemelte, különösen nagy fegyvertény a több értékes érem és helyezés a sérülések tükrében.

„Sok sebből vérzett a csapat a két európai vk-viadal előtt, ráadásul menet közben elveszítettük Liu Shaoangot is… Nem volt egyszerű így végigcsinálni ezt a két versenyt, az, hogy szereztünk három érmet, két ezüstöt és egy bronzot Drezdában és Torinóban, emellett pedig több értékes helyezést is, azt mondatja velem, hogy a csapat derekasan helytállt.”

A világkupa-sorozat lezárultával a márciusi, szófiai vb került a fókuszba, és nem lazsálhat a csapat, hiszen jelenleg a nagy rivális dél-koreaiak magyarok előtt járnak.

„Sok munka vár még ránk otthon a világbajnokságig, ezen a két vk-versenyen megtapasztalhattuk, hogy például Dél-Korea milyen erős. Míg mi az Európa-bajnokságra készültünk, és Dordrechtben versenyeztünk, ők csak edzettek, ez látszott is most. Mi is szeretnénk eljutni arra a szintre a márciusi vb-ig, amelyiken ők vannak” – összegzett Bánhidi Ákos.

További tartalmak