Liu Shaolin: Saját hibámból zártak ki a döntőből

Hiába remekelt az előfutamokban, a döntőben el sem indulhatott az olimpiai Liu Shaolin Sándor a szófiai vb 500 méteres döntőjében.

Liu Shaolin Sándor a második rajtnál kiugrott, emiatt kizárták az 500 méteres döntőből, így negyedik lett a rövidpályás gyorskorcsolyázók szófiai világbajnokságának szombati napján. Elsőként a dél-koreai Hvang Tae Hon ugrott ki, s a szabályok értelmében aki a második rajtnál előbb indul, azt kizárják.

A magyar versenyzőnek nem igazán volt szerencséje, hiszen az 1500 elődöntőjében hiába nyert, három körrel a vége előtt egy manőverrel egyszerre két riválisát próbálta megelőzni belül, s bár élre is tört, ám úgy, hogy a kanyar bejáratánál meglökte kínai ellenfelét. Emiatt hiába nyerte meg a futamot, a zsűri kizárta

"Az első futam után nem nagyon értettem, hogy mi a szituáció, kicsit meg voltam zavarodva, szerintem nem történt semmi sem. 500 méteren saját hibámból zártak ki, bemozdultam, bocsánatot kértem mindenkitől a csapatban, és megpróbálok most már csak a váltóra fókuszálni" - mondta a Ferencváros olimpiai bajnok versenyzője.

Elárulta, nem volt ideges, nem is akarta lerajtolni ellenfeleit, hiszen nagyon jó formában érezte magát és nagyon jól el tudta kapni a rajtokat. Azt érezte, gyorsan fog tudni rajtolni és le tudja hagyni ellenfeleit.

"Az elődöntőbe az első rajtot nagyon jól elkaptam, a másodikat annyira nem, ezért lett kicsit lassabb a futam, de a hármas pályáról is meglehetett volna oldani a döntőt, ha elindulhatok" - utalt arra, miért lett volna számára fontos a jó rajt.