Musorujsag
Élő Eredmények

Burján Csaba a vb-bronzról: Az volt a cél, hogy ne szakadjon meg a sor

m4sport.hu/MTI
A sérült Liu Shaoang távollétében kihozta a maximumot a világbajnokságból a magyar válogatott – véli az olimpiai bajnok Burján Csaba, aki maradéktalanul elégedett a férfi váltó világbajnoki bronzérmével.
Burján Csaba a rövidpályás gyorskorcsolya-világbajnokságon (Fotó: Fiák Blanka/moksz.hu) Burján Csaba a rövidpályás gyorskorcsolya-világbajnokságon (Fotó: Fiák Blanka/moksz.hu)

„A világbajnokság előtt is ez volt a tervünk: hogy Ádó nélkül is legalább egy érmet össze tudjunk szedni. Hogy ne szakadjon meg a sor” – utalt Liu Shaoang sérülésére és a válogatott nagyszerű sorozatára (zsinórban 22 világversenyen volt legalább egy magyar érem a vb-t megelőzően) Burján Csaba, aki hozzátette, a fináléban is azt tartották szem előtt, hogy legalább egy négyest maguk mögé utasítsanak, és ez az oroszok kicsúszásával össze is jött.

A magyar váltó olimpiai és Európa-bajnokként, valamint világkupagyőztesként és világcsúcstartóként indult a vb-n, de az utolsó hiányzó címet ezúttal nem sikerült begyűjtenie.

Amint a 24 éves pécsi versenyző megjegyezte, erre ebben az összeállításban nem is volt esélyük, ráadásul ebben a szezonban nagyon jól kezdtek, de az idény végére elfogyott az erő, így jövőre azon kell dolgozniuk, hogy ez inkább fordítva legyen.

„Pénteken nem voltam formában, de a váltó miatt kifejezetten örülök, hogy a végén ment jobban, mert egyéniben amúgy sem volt esélyem érmet nyerni” – értékelt Varnyú. Az amerikai születésű Krueger Cole szintén azt emelte ki, a vasárnapi fináléban jobban teljesített, mint a szombati elődöntőben, és ez örömmel tölti el.

A férfi váltó bronzérmével a magyarok sorozatban az ötödik világbajnokságról távoztak medállal.

További tartalmak