Musorujsag
Élő Eredmények

Fehérvár Ibrahimovicát még az Európa-bajnok is bevenné maguk közé

M4 Sport
Sasa Zagorac szerint Lóránt Péter biztosan beférne a nyáron Európa-bajnoki címet szerzett szlovén férfi kosárlabda-válogatottba.

A Sopron légiósa az M4 Sportnak beszélt a Fehérvár kosarasáról, a felvétel láttán Lóránt Péter zavarba is jött, de azt mondta, rendkívül jólesnek neki Zagorac szavai, még ha azok lehet, hogy kicsit túlzók is. „Nagyon kellemes bók számomra, hogy így gondolkodik rólam, a játékstílusomról, a játéktudásomról. Kicsit zavarba is hozott, megmondom őszintén.”

Bár Zagorac szerint Lóránt még a szlovén válogatottba is beférne, a magyar kosaras nem szerepelt a nyári Eb-n, amelyen Hanga Ádámék továbbjutottak csoportjukból. A fehérvári erőcsatár szerint nagyon szép eredményt értek el a magyarok a kontinensviadalon, távolmaradásának okaként pedig nyíltan beszélt rossz viszonyáról Ivkovics Sztojan szövetségi kapitánnyal. „Nem vagyunk jóban a szövetségi kapitánnyal, soha nem is leszünk jóban. De szerintem most, hogy vannak sikerek, nem is kell ezt erőltetni.”

Győr, 2017. február 18. Lóránt Péter, az Alba Fehérvár (b) és Milos Borisov, az Szolnoki Olaj KK játékosa a Zsíros Tibor férfi kosárlabda Magyar Kupa döntőjében játszott Alba Fehérvár - Szolnoki Olaj mérkőzésen a győri Audi arénában 2017. február 18-án. Az Alba Fehérvár csapata nyerte a kupát. MTI Fotó: Krizsán Csaba Lóránt Péter (balra) és Milos Borisov a 2017-es Magyar Kupa döntőjében (MTI Fotó: Krizsán Csaba)

A három különböző csapattal (Körmend, Szolnok, Fehérvár) is magyar bajnok Lóránt Péter az NB I-es aranyérmek közül a fehérvárira a legbüszkébb. „A Körmend speciális volt, mert az volt az első, ugyanakkor ott nem játszottam olyan sokat. A Szolnok egy kötelező bajnoki cím volt, a playoffban nem is kaptunk ki, 9–0-val sikerült sikerült abszolválnunk. A legbüszkébb talán a fehérvárira vagyok, mert mielőtt ide kerültem, a Fehérvárnak nem annyira ment. Amióta itt vagyok, van egy bajnoki ezüst, rögtön az első évben sikerült döntőt játszani. Miután pedig csapatkapitány lettem és mind emberileg, mind a pályán összeállt egy nagyon jó kis csapat, tavaly sikerült mind Magyar Kupát, mind bajnokságot nyerni” – nyilatkozta az Alba játékosa, aki azért viseli pályafutása során a 4-es vagy a 44-es mezszámot, mert négyen vannak testvérek.

A 206 centis kosaras jól érzi magát Székesfehérváron, de nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy egyszer ismét külföldön szerepeljen: ha egy nagyobb klub hívná, elgondolkodna az ajánlaton, még úgy is, hogy tisztában van vele: nem lenne mindenhol vezér. „Ha egy Euroliga-csapatban játszanék, akkor felmérném reálisan, hogy valószínűleg ott nem én vagyok a húzóember. És ha látnám, hogy nem én vagyok a legjobb játékos, akkor megnézném, hogy miben tudok segíteni a csapatnak. Ha éppen abban, hogy lepattanózok vagy védekezek, akkor miért ne. Ha egy olyan csapat hívna, akkor természetesen elgondolkodnék rajta, mert az számomra valószínűleg egy újabb kihívás lenne.”

Lóránt Péter az M4 Sport stábjának megmutatta különleges dicsőségvitrinjét is. „Ezt a feleségemmel álmodtuk meg, mindenképpen valami jó helyet akartunk az érmeknek és a kupáknak. A kosárpalánk és a gyűrű köré terveztettünk egy üveges vitrint, az érmeim egy része a gyűrűből lóg le, mintha ez lenne a háló, a többi pedig mögötte van” – mondta a nagy Manchester United-drukker kosaras, akinek felesége egy dedikált Zlatan Ibrahimovic-mezt ajándékozott születésnapjára, természetesen ez is előkelő helyet foglal el a lakásban.

A teljes interjúért kattintson a lejátszóra!

További tartalmak