Musorujsag
Élő Eredmények

Hanga Ádám: Nem érdekel, kezdőként játszom-e az új edzőnél

Hanga Ádám: Nem érdekel, kezdőként játszom-e az új edzőnél

m4sport.hu/Kossuth Rádió
Bár a magyar kosárválogatott erőssége, Hanga Ádám remek kapcsolatot ápolt korábbi mesterével, Sito Alonsóval, a gyenge szezon miatt úgy érzi, ideje volt az edzőváltásnak. Még akkor is, ha az új tréner, Svetislav Pesic az első meccsén kihagyta a kezdőből Hangát, aki azonban nem csinál presztízskérdést a dologból.

Már a Kanári-szigeteken tartózkodik a Barcelonával Hanga Ádám. A katalánok a spanyol kupa nyolcas döntőjében pénteken a Baskoniával játszanak, a 28 éves játékos pedig győzelmet vár azok után, hogy egymás után kétszer is kaptak korábbi csapatától. A játékosok sztrájkja miatt azonban az sem volt biztos, hogy lesz nyolcas kupadöntő.

„Blöfföltünk. Annyi történt, hogy a spanyol szövetséggel (ACB) való szerződés lejárt, és újra kellett tárgyalni. A játékosszervezet és az ACB különböző pontokban nem egyezett meg, és a játékosok védelmében úgy gondoltuk, hogy ha összefogunk, akkor ez egy nagyon jó alkalom arra, hogy ráerőltessük az akaratunkat a spanyol szövetségre, és ez sikerült is. De nyilván mindenki tudta, hogy olyan nincs, hogy nem játszunk a kupában. A blöffnek köszönhetően viszont a játékosszervezet elérte a célját, mert minden egyes pontot, amit szerettek volna, rögzítettek a szerződésben. Tehát most egy új, négyéves szerződést kötöttek és mindenki boldog, itt vagyunk a kupán és már minden csak a kosárlabdáról szól.”

A Barcelona szezonja eddig nem úgy sikerült, ahogyan tervezték, mert bár a spanyol kupában és a bajnokságban még van esélye a végső győzelemre az együttesnek, de a 16 csapatos Euroligában csak az utolsó előtti helyen állnak, így Hanga szerint abban a sorozatban már csak a tisztes helytállás lehet a reális cél. A gyengébb szezon azonban Sito Alonso edző állásába került, akivel kosarasunknak nagyon jó volt a kapcsolata.

A lejátszóra kattintva meghallgathatja a teljes beszélgetést:

„Remek másfél évet töltöttünk együtt. A tavalyi évben a Baskoniában életem egyik legjobb kosárlabdáját játszottam az irányítása alatt. Együtt nagyon nagy reményekkel vágtunk neki a barcelonai szezonnak, de nem úgy sikerültek a dolgok, ahogyan azt terveztük. Ám annak ellenére, hogy nagyon jó kapcsolatot ápolok vele, azt kell mondjam, hogy ideje volt a váltásnak.”

A Barcelonát a szerb Svetislav Pesic vette át, aki nagy visszatérőnek számít, hiszen korábban Euroligát nyert a katalánokkal, valamint világbajnok edzőről van szó, aki a Bilbao elleni fölényes győzelemmel zárult bajnokin irányította először a gárdát. A magyar válogatott hátvéd szerint az új edző érkezése új lökést fog adni a csapatnak, de nem lehet szó nélkül elmenni a tény mellett, hogy az új mester első meccsén Hanga kikerült a kezdő ötösből.

„Nem hiszem, hogy van jelentősége, 25-26 percet így is játszottam a mérkőzésen. Még nem ismerem annyira az edzőt, hogy tudjam, mit gondol. Ő sem ismeri a csapatot, neki is kell egy kis idő, hogy megismerje a játékosokat. Nem csinálok ebből presztízskérdést. Harcolok, és abból a játékmennyiségből igyekszem kihozni a maximumot, amit kapok. Nem hiszem, hogy ne játszanék, az meg, hogy a kezdőben vagyok-e vagy sem, nem különösebben érdekel.”

A napokban közzétették azt a listát, amelyből kikerül majd az Euroliga válogatottja, a hátvédek közt pedig ismét ott szerepel az előző szezonban legjobb védőjének választott Hanga Ádám neve.

„Sokkal jobban örülnék, ha a csapat egy kicsit előrébb lenne, és akkor még reális esélyem is lenne rá, hogy ismét nyerjek.”

További tartalmak