Musorujsag
Élő Eredmények

Hanga Ádám spanyol Király Kupát nyert a Barcelonával

Hanga Ádám spanyol Király Kupát nyert a Barcelonával

MTI/facebook.com
Hanga Ádám csapata, a Barcelona nyerte a Király Kupát, így a magyar válogatott kosárlabdázó megszerezte első trófeáját Spanyolországban.

A spanyol szövetség honlapja szerint a vasárnap este Las Palmasban 10 ezer néző előtt rendezett kupadöntőben a katalánok 92-90-re győzték le a Real Madridot. Az utolsó negyed előtt már 15 pont volt a Barcelona előnye, de végül szoros hajrában kellett őriznie vezetését.

Hanga 28 és fél perc alatt 12 pontot dobott, három lepattanót és négy labdát szerzett, egyszer blokkolt, illetve öt beütött és egy kiharcolt személyi hibája volt. Kipontozódása miatt a végjátékban már nem volt pályán.

A kiváló játékos 2011 óta szerepel Spanyolországban, és ez az első trófeája idegenlégiósként.

A Barcelona a negyeddöntőben a Baskoniát, az elődöntőben pedig a házigazda Gran Canaria csapatát győzte le.

„Borzasztóan boldog vagyok, borzasztóan sokat dolgoztam ezért a sikerért, az egész karrierem benne van ebben a győzelemben. Nagy ünneplés lesz Barcelonában!” – nyilatkozta az MTI-nek Hanga.

Borítókép: Hanga Ádám első trófeájának örülhetett Spanyolországban (Fotó: facebook.com/hangaadamonline)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Két magyarból egy jutott elődöntőbe 1500 méteren
Bácskai Sára Lucát kizárták, Jászapáti Petra viszont nagyszerű teljesítménnyel továbbjutott előfutamából a női rövidpályás gyorskorcsolyázók 1500 méteres versenyében, így kettőből egy magyar ott lesz az elődöntőben.
Téli Sportok