Musorujsag
Élő Eredmények

A Körmendnél kiütköztek a problémák

A Körmendnél kiütköztek a problémák

Kossuth Rádió/MTI
A férfi kosárlabda NB I-ben egy negyeddöntő maradt nyitva, miután a Körmend kikapott csütörtökön Kecskeméten, amivel 2-2-re alakult az állás. A vasi együttes otthonában döntheti maga javára a párharcot, de ahhoz túl kell lendülnie a problémákon.

A házigazdák 8-0-val kezdték a mérkőzést, és már az első negyed végére jelentős előnyre tettek szert (26-10). A második játékrészben tovább nőtt a különbség, a körmendiek csak a záró negyedben tudtak felzárkózni, de így is sima vereséget szenvedtek. A győztes csapatban hat játékos szerzett legalább tíz pontot.

Ferencz Csaba, a körmendiek kosarasa a lefújás után nem tagadta, több sebből véreznek. A meccs előtt nem sokkal rúgta össze végleg a port a csapat vezetőségével az amerikai légiósuk, Justin Tuoyo. De ezen kívül ugyancsak probléma, hogy „nulla energiával kezdtük a mérkőzést, lassúak voltunk, rosszul reagáltunk, védekezésben és támadásban is. Azt tudom mondani, hogy idegenben a szokásos kezdés volt, általában így kezdünk sajnos, és utána már nem tudunk újítani” – mondta Ferencz a Kossuth Rádiónak.

A szombati ötödik találkozóval kapcsolatban nem kertelt: „Igazából most már nem lehet itt újat mondani, új dolgokat előhúzni, mindenkinek a maximumot kell nyújtani és nyerni, nincs mese.”

A Kossuth Rádió interjúját a lejátszóra kattintva hallgathatja meg.

A negyeddöntő utolsó mérkőzését Körmenden rendezik, a továbbjutó a Szolnoki Olajjal találkozik az elődöntőben, amely hétfőn kezdődik és szintén az egyik fél harmadik sikeréig tart.

NB I., negyeddöntő, 4. mérkőzés:
KTE-Duna Aszfalt – Egis Körmend 91-72 (26-10, 27-17, 24-23, 14-22)

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása: 2-2.

Borítókép: Fotó: bb1.hu

További tartalmak