Musorujsag
Élő Eredmények

Söprésközelben az NBA nagydöntőjében a Warrioirs

MTI
A címvédő Golden State Warriors 110-102-re nyert a Cleveland Cavaliers otthonában az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) nagydöntőjének harmadik felvonásán, magyar idő szerint csütörtök hajnalban, és összesítésben már 3-0-ra vezet az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharcban.

döntő, 3. mérkőzés:
Cleveland Cavaliers-Golden State Warriors 102-110 (29-28, 29-24, 23-31, 21-27)
legjobb dobók: LeBron James 33 pont, Kevin Love 20, Rodney Hood 15, illetve Kevin Durant 43, Stephen Curry 11

Kevin Durant (balról) és Stephen Curry (fotó: EPA/LARRY W. SMITH)

Jól kezdett az első két felvonást elveszítő Cleveland, az 5. percben már 14-4-re vezetett, amire időkéréssel válaszolt a címvédő, és még a negyed vége előtt felzárkózott. Azonban a Cavaliers tudott újítani, és őrizte hol kisebb, hol nagyobb előnyét. A nagyszünetre 58-52-vel vonultak el a csapatok.

A folytatás viszont a vendégeknek sikerült sokkal jobban, és a harmadik negyed elején – először a találkozó folyamán – vezettek (61-62). A különbség minimálisan nőtt csak, és a záró játékrésznek 83-81-gyel vágott neki a Warriors.

A Cleveland tudott fordítania a negyed elején, és innen váltott vezetéssel folytatódott a csata. A hajrát jobban bírta az egyre zártabban védekező címvédő, és a 43 pontig jutó Kevin Durant vezérletével megszerezte a győzelmet. Rajta kívül öten értek el legalább tíz pontot a Warriorsból.

„Edzőként igazi luxus egy ilyen játékost a pályára küldeni, hihetetlen, amit ma művelt – dicsérte őt Steve Kerr, az oaklandiek mestere. – Volt néhány dobása, amelyet csak ő tud a világon.” Az első két meccs legjobbja, a Warriors-csapatkapitány Stephen Curry mindössze 11 pontot szerzett, és csak tizedikre talált be a hárompontos vonalon túlról. A hat meccset térdsérülés miatt kihagyó Andre Iguodala – a 2015-ös döntő legjobbja – nyolc ponttal tért vissza a Golden State csapatába.

A nyolc hazai győzelem után alulmaradt hazaiak sztárja, LeBron James tripla duplát ért el (33 pont, 10 lepattanó, 11 assziszt), de ezúttal ez is kevés volt a sikerhez. A 33 éves kosaras 110. playoff-mérkőzésén szórt legalább 30 pontot, ezzel megjavította a legendás Michael Jordan 109-es rekordját.

Az NBA történetében eddig 131 rájátszásos párharcban volt 3-0 az állás, és még egy csapat sem tudott fordítani ilyen hátrányból. A következő felvonást közép-európai idő szerint szombat hajnalban játsszák ugyancsak Clevelandben.

További tartalmak