Musorujsag
Élő Eredmények

Megszakította nyolcmeccses vereségsorozatát a Chicago

MTI
A Chicago Blackhawks elsősorban Corey Crawford kapus remeklésével 1-0-ra legyőzte a vendég St. Louis Bluest, ezzel megszakította nyolc vereségből álló sorozatát az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL).

A szerdai játéknapon Crawford 28 védést mutatott be, csapata győztes gólját Brent Seabrook szerezte a második harmad közepén.

Ez volt a Blackhawks első sikere Jeremy Colliton vezetőedzővel, akit Joel Quenneville november 6-i menesztése után bíztak meg a tréneri feladatokkal.

Vesztesen hagyta el a jeget Winnipegben a címvédő Washington Capitals, mely 28 lövésből mindössze egyszer talált Connor Hellebuyck kapujába. A Jets az első harmad közepén hátrányba került, majd a 25. percben egyenlített, a vezetést pedig a meccs vége előtt nyolc perccel vette át. A Winnipegnek ez volt sorozatban a harmadik győzelme.

A ligában tavaly parádésan mutatkozott be a Vegas Golden Knights, mely a nagydöntőig menetelt, az új kiírásban viszont eddig gyengén teljesített a csapat, s a Csendes-óceáni csoport utolsó előtti helyén áll. Szerdán azonban tavalyi formáját mutatta az együttes: a kapus Marc-Andre Fleury az Anaheim Ducks játékosainak valamennyi lövését hárította (29 védés), míg a másik oldalon társai ötször is eredményesek voltak. Közülük Cody Eakin kétszer is betalált.

A Keleti főcsoport egyik legjobb formában lévő együttese, a Boston Bruins a Colorado Avalanche vendégeként kezdte meg négymeccses túráját, amely a csapat szempontjából indulhatott volna jobban is. A kiélezett találkozón az 51. percig döntetlenre álltak a felek, amikor a hazaiaktól Nathan McKinnon gólt szerzett, az Avalanche pedig a hajrában bebiztosította sikerét.

Ererdmények:
Chicago Blackhawks-St. Louis Blues 1-0
Winnipeg Jets-Washington Capitals 3-1
Colorado Avalanche-Boston Bruins 6-3
Vegas Golden Knights-Aneheim Ducks 5-0

További tartalmak