Musorujsag
Élő Eredmények

Zsinórban másodszor kapott ki a listavezető Toronto az NBA-ben

MTI
A Washington Wizards 18 ponttal verte a rengeteget hibázó Los Angeles Lakers együttesét.
epa07236399 Los Angeles Lakers forward LeBron James (L) in action against Washington Wizards forward Jeff Green (R) during the first half of the NBA basketball game between the Los Angeles Lakers and the Washington Wizards at CapitalOne Arena in Washington, DC, USA, 16 December 2018. EPA/ERIK S. LESSER SHUTTERSTOCK OUT

A ligaelső Toronto Raptors – két nappal portlandi vereségét követően – a Denver Nuggets vendégeként is kikapott az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA).

A keleti és a nyugati első rangadóján kevés pont született, egyik csapat játékosai sem céloztak jól, viszont végig nyílt volt a küzdelem. A harmadik negyed után még a kanadai gárda vezetett, a zárószakaszban azonban feljavult a Nuggets és a hajrában eldöntötte a mérkőzést.

A hazai csapatban a center, Nikola Jokic volt a legjobb 26 ponttal és kilenc lepattanóval, míg a vendégeknél Kwahi Leonard, aki 29 pontot és 14 lepattanót szerzett.

A Los Angeles Lakers váratlanul sima vereséget szenvedett a Washington Wizards vendégeként. A kaliforniai együttesben a nyáron igazolt LeBron James mindössze 13 pontot ért el, ami eddigi leggyengébb teljesítménye a Lakers mezében. A háromszoros NBA-bajnok sztárjátékos 16 mezőnykísérletéből mindössze ötször talált be, de nem csupán ő, hanem társai is gyengén játszottak. A Los Angeles-i gárda 22-szer adta el a labdát, ráadásul nagyon rosszul védekezett. A Wizardsban John Wall villogott, 40 pontot szerzett és kiosztott 14 gólpasszt.

A keleten a harmadik legjobb mérleggel álló Philadelphia 76ers vasárnap Clevelandben tartott erődemonstrációt. A LeBron James távozásával meggyengült Cavaliers jól kezdte a meccset, sőt, a negyedik negyed elején csupán négy pont volt a hátránya, az utolsó 12 percben azonban nem tudott válaszolni a 76ers támadásaira: 39 pontot kapott ebben a periódusban, és végül 23-mal kapott ki.

Eredmények:

Denver Nuggets-Toronto Raptors 95-86

Washington Wizards-Los Angeles Lakers 128-110

Cleveland Cavaliers-Philadelphia 76ers 105-128

Brooklyn Nets-Atlanta Hawks 144-127

Indiana Pacers-New York Knicks 110-99

Dallas Mavericks-Sacramento Kings 113-120

New Orleans Pelicans-Miami Heat 96-102

További tartalmak