A Sopron visszavágott az őszi meglepetésvereségért az Euroligában

A Sopron csütörtök este, hazai pályán 80–52 legyőzte a Flammes Carolo Basketet a női kosárlabda Euroliga nyolcadik fordulójában.


Ősszel az Euroliga-újonc Carolo nem kis meglepetésre 80-74-re legyőzte az előző szezonban ezüstérmes Sopront, de a magyar csapat meggyőző játékkal vágott vissza a franciáknak és győzelmével nyolc forduló után (5 győzelemmel és 3 vereség) a csoport harmadik helyén áll.


Képgaléria a Sopron Basket Euroliga-meccséről (Fotó: MTI)

Queralt Casas most először játszott korábbi csapata, a Carolo ellen és elmondta, örült, hogy sikerült végig koncentráltan játszaniuk és győzni. A Sopron trénere, Roberto Iniguez kiemelte, nagyon örül a sikernek és büszke a lányokra, mert fizikálisan komoly gondjai voltak a csapatnak (utalt itt a többi közt a sérülésekre) a meccs előtt.
A soproniak jövő szerdán a görög Olimpiakoszhoz látogatnak.


Eredmény:


Női Euroliga, B csoport, 8. forduló:


Sopron Basket-Carolo Basket (francia) 80-52 (22-14, 20-11, 19-14, 19-13)


A magyar csapat legjobb dobói: Casas 16, Crvendakic 15, Zahui 15, Turner 14


A két együttes külön párharcában eddigi három meccsük után 1/2 volt a mérleg magyar szempontból. Legutóbb, októberben a Carolo hazai pályán 80-74-re verte a zöld-sárgákat. Érdekes, hogy akkor a spanyol Queralt Casas 18 ponttal segítette a franciákat, ám azóta Sopronba igazolt, így volt csapata ellen lépett pályára a Novomatic Arénában, s kiválóan játszott.


Magyar részről Roberto Iniguez vezetőedző nem számíthatott a térdsérüléssel küszködő, 208 centis válogatott centerre, Határ Bernadettre. A Sopron viszont nélküle is nagyszerűen teljesített, már az első percektől irányította a meccset, s lépésről lépésre távolodott riválisától, melynek játékosai végig rendkívül pontatlanul dobtak. Amíg a magyar klub tagjai 54 százalékos hatékonysággal céloztak mezőnyből, addig a vendégek kevesebb mint 34 százalékossal, így nem volt csoda, hogy negyedről negyedre nőtt a különbség a felek között. A félidőben 17 pont volt a soproni előny, s ez a végére majdnem 30-ig nőtt.


A magyar csapat legeredményesebb játékosa éppen Casas volt 16 ponttal.