Musorujsag
Élő Eredmények

A Sopron visszavágott az őszi meglepetésvereségért az Euroligában

m4sport.hu/MTI
A Sopron csütörtök este, hazai pályán 80–52 legyőzte a Flammes Carolo Basketet a női kosárlabda Euroliga nyolcadik fordulójában.

Ősszel az Euroliga-újonc Carolo nem kis meglepetésre 80-74-re legyőzte az előző szezonban ezüstérmes Sopront, de a magyar csapat meggyőző játékkal vágott vissza a franciáknak és győzelmével nyolc forduló után (5 győzelemmel és 3 vereség) a csoport harmadik helyén áll.

Queralt Casas most először játszott korábbi csapata, a Carolo ellen és elmondta, örült, hogy sikerült végig koncentráltan játszaniuk és győzni. A Sopron trénere, Roberto Iniguez kiemelte, nagyon örül a sikernek és büszke a lányokra, mert fizikálisan komoly gondjai voltak a csapatnak (utalt itt a többi közt a sérülésekre) a meccs előtt.

A soproniak jövő szerdán a görög Olimpiakoszhoz látogatnak.

Eredmény:

Női Euroliga, B csoport, 8. forduló:

Sopron Basket-Carolo Basket (francia) 80-52 (22-14, 20-11, 19-14, 19-13)

A magyar csapat legjobb dobói: Casas 16, Crvendakic 15, Zahui 15, Turner 14

A két együttes külön párharcában eddigi három meccsük után 1/2 volt a mérleg magyar szempontból. Legutóbb, októberben a Carolo hazai pályán 80-74-re verte a zöld-sárgákat. Érdekes, hogy akkor a spanyol Queralt Casas 18 ponttal segítette a franciákat, ám azóta Sopronba igazolt, így volt csapata ellen lépett pályára a Novomatic Arénában, s kiválóan játszott.

Magyar részről Roberto Iniguez vezetőedző nem számíthatott a térdsérüléssel küszködő, 208 centis válogatott centerre, Határ Bernadettre. A Sopron viszont nélküle is nagyszerűen teljesített, már az első percektől irányította a meccset, s lépésről lépésre távolodott riválisától, melynek játékosai végig rendkívül pontatlanul dobtak. Amíg a magyar klub tagjai 54 százalékos hatékonysággal céloztak mezőnyből, addig a vendégek kevesebb mint 34 százalékossal, így nem volt csoda, hogy negyedről negyedre nőtt a különbség a felek között. A félidőben 17 pont volt a soproni előny, s ez a végére majdnem 30-ig nőtt.

A magyar csapat legeredményesebb játékosa éppen Casas volt 16 ponttal.

 

Array
(
    [replacement] => [galleryreference id="1156895"]
    [shortcode] => 
		
		

    [title] => Képgaléria a Sopron Basket Euroliga-meccséről (Fotó: MTI)
    [image] => https://cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/10/2019/01/D_MTI20190110007-1024x682.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

További tartalmak