Az első negyedben eldöntötte a Falco elleni kupadöntőt a Szolnok

A Szolnoki Olaj nyerte a férfi kosárlabda Magyar Kupát, miután szombaton 92–83-ra legyőzte a Falco Szombathely csapatát a győri fináléban. A Tisza-partiak nyolcadik Magyar Kupa-győzelmüket szerezték.

Képekben a férfi kosárlabda Magyar Kupa bronzmeccse és döntője

A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint remek hangulatban, 2500 néző előtt kezdődött a finálé az Audi Arénában. A három kulcsjátékosát is nélkülöző Szolnok remekül kezdett, Gasper Okorn szombathelyi vezetőedzőnek már a negyedik percben időt kellett kérnie.

Az Olaj lendületét azonban nem törte meg, gyorsan kialakult a tízpontos különbség. A Falco játékára a tanácstalanság volt jellemző, míg Vojvoda Dávid és társai csaknem 80 százalékos hatékonysággal dobtak.Eladott labdákat kihasználva, illetve Tóth Norbert jó dobásaival némileg felzárkóztak a vasiak, összességében azonban továbbra is a Szolnok akarata érvényesült, remekül védekezett, és változatlanul jó százalékkal dobott. Több volt a jó egyéni teljesítmény a címvédőnél, Vojvoda és Benke is igazi vezéregyéniségnek bizonyult.

A harmadik negyed elején már 21 ponttal vezetett csapatuk, ekkor a Falco KC teljesen elveszítette a hitét. A negyedik felvonás második felében némileg javult a szombathelyiek játéka, felzárkóztak hét pontra, de az egyenlítésre nem volt esélyük.

A győri torna legjobb játékosának Benke Szilárdot választották, a legeredményesebb pedig a Jászberény amerikai irányítója, Damier Pitts lett.Eredmények, döntő:
Szolnoki Olaj KK-Falco KC Szombathely 92-83 (30-19, 17-13, 18-12, 27-39)
a legeredményesebb játékosok: Vojvoda 31, Benke 26, Rowsey 19, illetve Bruinsma, Govens 19-19, Reddic 11

korábban, a 3. helyért:
Debreceni EAC - JP Auto-JKSE 112-91 (30-23, 27-30, 26-16, 29-22)