Musorujsag
Élő Eredmények

Ivkovics: Ha azt hallják, magyar válogatott, akkor tudják, fájni fog

Ivkovics: Ha azt hallják, magyar válogatott, akkor tudják, fájni fog

m4sport.hu
Az őszi világbajnoki selejtezőkhöz képest néhány helyen változtatott a nemzeti együttes keretén Ivkovics Sztojan. A magyar férfi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint kvalitásokban nem, küzdeni tudásban azonban az ő csapata a legjobb Európában.

„Ez a csapat azért jó, mert ilyen játékosokból áll. Ha lehet mondani, szürke eminenciások, nem sztárok. A legnagyobb erő Magyarországon a csendes többség, akik minden nap dolgoznak, sehol nem lehet látni őket, de ők viszik az országot előre és úgy gondolom, a mi csapatunk ilyen. Nem nagy sztárok, de ha az ellenfelek hallják, hogy magyar válogatott, akkor tudják, fájni fog” – beszélt elismerően csapata mentalitásáról Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány.

A magyar együttesnek közel sem egyszerű a dolga, hogy ott lehessen Kínában a világbajnokságon és ezzel tisztában van Vojvoda Dávid, a csapat vezére is: „A lényeg az, hogy ezt a két mérkőzést zárjuk le úgy, ahogy elterveztük. Kimegyünk a pályára, tudásunk legjavát nyújtjuk és ez mire lesz elég, majd meglátjuk. Úgy érzem, az is szép siker, hogy ideáig eljutottunk és még arról beszélünk két mérkőzéssel a vb-selejtezők vége előtt, hogy van esélyünk kijutni a világbajnokságra. Ameddig pici esély van, mi addig küzdünk.”

Vojvoda szerint ha sikerülne hét ponttal legyőzni Olaszországot és összejönne a horvátok elleni bravúr, amellyel kijutnak a vb-re, az élete csúcspontját jelentené.

A magyar válogatott olaszországi szereplését pénteken 19 óra 45 perctől, a horvátok elleni összecsapást pedig hétfőn 17:50-től élőben láthatják az M4 Sporton és az m4sport.hu-n.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek