Győzelemmel folytatták az NBA All Star-gála csapatkapitányai

Az idei All Star-csapatok mindkét csapatkapitánya győzelemmel folytatta az észak-amerikai kosárlabdaligát (NBA), a vasárnapi gála utáni első játéknapon.

Lebron James (Fotó: GettyImages)(Fotó: GettyImages)


A Los Angeles Lakers LeBron James 29 pontjával verte a Houston Rockets csapatát, míg a gálán alulmaradó Jannisz Antetokunmpo 30 ponttal segítette a Milwaukee Bucks együttesét a Boston Celtics legyőzésében.

A Los Angeles-iek győzelme bravúrnak mondható, mivel a Houston már 19 ponttal is vezetett az összecsapás harmadik negyedében. James pontjai mellett 11 lepattanót is összeszedett, de Brandon Ingram (27 pont, 13 lepattanó) és Kyle Kuzma (18 pont) is sokat tett együttese győzelméért. A vendégek sztárja, James Harden korán közel került a kipontozódáshoz, de így is 30 pontot szerzett. Ez volt sorozatban a 32. mérkőzése, amikor legalább ennyi állt a neve mellett.

Az Antetokunmpo vezette Bucks szoros mérkőzésen, mindössze egyetlen ponttal múlta felül vendégét, a Boston Celticset. A szezon legértékesebb játékosa (MVP) címre is pályázó görög kosaras 13 lepattanót is begyűjtött, a mindent eldöntő hárompontost Khris Middleton dobta 32.5 másodperccel a mérkőzés vége előtt. A Bucks 44/14-es győzelmi mutatójával továbbra is vezeti az NBA-t.

A címvédő Golden State Warriors a kétszeres alapszakasz-MVP Stephen Curry 36 pontjának is köszönhetően nyert két ponttal a Sacramento Kings ellen. Curry tíz hárompontost süllyesztett el a vendégek gyűrűjében, Kevin Durant 28 pontot és hét blokkot, DeMarcus Cousins 17 pontot és 10 lepattanót "tett be a közösbe".

Eredmények:
Cleveland Cavaliers-Phoenix Suns 111-98
Philadelphia 76ers-Miami Heat 106-102
Brooklyn Nets-Portland Trail Blazers 99-113
Milwaukee Bucks-Boston Celtics 98-97
Golden State Warriors-Sacramento Kings 125-123
Los Angeles Lakers-Houston Rockets 111-106