Musorujsag
Élő Eredmények

Ivkovics: Van olyan meccs, amikor semmi nem sikerül

m4sport.hu
A kosár-válogatott kapitánya a súlyos vereség és az elúszott vb-szereplés ellenére is büszke a csapatára.

A magyar férfi kosárlabda-válogatott az utolsó forduló eredményétől függetlenül már nem juthat ki a kínai vb-re, miután pénteken 75-41-re kikapott Olaszországban a világbajnoki selejtezősorozat 11. fordulójában.

Van ilyen meccs, amikor semmi nem sikerül és egyszerűen mindent másképp csináltunk, mint ahogy megbeszéltük. De én büszke vagyok a csapatomra, még úgy is, hogy ez a legrosszabb meccs amit eddig játszottunk” – értékelt a találkozó után Sztojan Ivkovics, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

Véleménye szerint nem a tét nagysága miatt volt gyengébb a megszokottnál a csapat játéka, hiszen mindent megpróbáltak, de semmi nem jött össze ezen a meccsen. Nekik arra kell most koncentrálniuk, hogy a horvátokat megverjék,és akkor elmondhatják, hogy a legjobb 16 között van a magyar kosárlabda, ahol 48 éve nem volt.

„Vannak ilyen napok amikor minden fordítva sikerül. Sokan vagyunk a válogatottban, akik nem kulcsszerepet játszanak a válogatottban, ezért van szükség az edzőmeccsekre és a nyári felkészülésre” – mondta a szakember.

A válogatott hétfőn – egy immár tét nélküli meccsen – a horvátokat fogadja Szombathelyen. A találkozót az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.

További tartalmak