Musorujsag
Élő Eredmények

Utolsó hazai meccsét játszotta a Dallasban Dirk Nowitzki

MTI
Utolsó hazai mérkőzését játszotta Dirk Nowitzki a Dallas Mavericksben, a német sztár az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) mostani szezonja után befejezi játékospályafutását.
epa07495491 Dallas Mavericks player Dirk Nowitzki (C) of Germany talks to crowd after his final game in the NBA against the Phoenix Suns at the American Airlines Center in Dallas, Texas, USA, 09 April 2019.  EPA/LARRY W. SMITH SHUTTERSTOCK OUT Nowitzki az utóbbi két évtized egyik legszerethetőbb figurája volt az NBA-nek (Fotó: EPA/LARRY W. SMITH)

„Ez volt az utolsó hazai meccsem. De itt maradok, mert ez az új hazám, a feleségemé és a gyerekeimé is. Texasi lettem és köszönök mindent nektek!” – nyilatkozott a 40 éves játékos a nézők ünneplése közepette, miután 30 ponttal, 8 lepattanóval és 3 gólpasszal zárta a meccset. Nowitzki Michael Jordant megelőzve a legidősebb játékos lett az NBA-ben, aki 30 pontot szerzett egy meccsen.

A 213 centiméter magas Nowitzki – aki 1998-ban mutatkozott be a ligában, melyben csak a dallasiaknál szerepelt – az idény elején sérüléssel bajlódott, december közepén tért vissza a pályára. Általános elismertségét jelzi, hogy sikeres dobásainál még az ellenfél szurkolói is rendre megtapsolták.

A keddi dallasi búcsúnak Mark Cuban klubtulajdonos megadta a módját, ugyanis Jordanen kívül valamennyi régi sztárt elcsábította a csarnokba, akire Nowitzki fiatal korában felnézett: a pályán köszöntötte a német játékost Larry Bird, Scottie Pipen, Charles Barkley, Detlef Schrempf és Shawn Kemp is.

Cuban beszédében nem győzte méltatni Nowitzkit, akit biztosított arról, hogy örökös állása lesz a csapatnál.

„Nem tudom szavakkal leírni, hogy mit jelentesz ennek a klubnak, de rengeteg dolgot megígérhetek neked. Ígérem, hogy mindig lesz itt munkád, bármit is akarsz csinálni. Ígérem, hogy visszavonultatjuk a mezszámodat, ami persze nem nagy vállalás. Viszont azt is megígérem, hogy minden idők legnagyobb szobrát csináltatjuk meg, s az aréna bejárata elé állítjuk majd fel” – mondta Cuban.

A Dallas lemaradt a rájátszásról, így Nowitzki csütörtökön a San Antonio Spurs otthonában szerepel utoljára az NBA-ben.

Minden idők legjobb német kosarasa nyolc éve bajnok lett a Dallasszal – ez a Mavericks egyetlen NBA-diadala – és 2007-ben a liga legértékesebb játékosának választották első európaiként. Nowitzki az NBA hatodik legjobb pontdobója, hétszeres All Star-válogatott, 21 évet játszott a Dallasban.

A német válogatottal 2002-ben világbajnoki bronzérmet, a 2005-ös Eb-n ezüstöt szerzett.

Array
(
    [replacement] => [galleryreference id="1207802"]
    [shortcode] => 
		
		

    [title] => Dirk Nowitzki utolsó hazai meccse – képgaléria
    [image] => https://cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/10/2019/04/07495484-1024x674.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

További tartalmak