Musorujsag
Élő Eredmények

Tripla-duplával búcsúzott az NBA-től Dwyane Wade

m4sport.hu/MTI
Két legenda, Dwyane Wade és Dirk Nowitzki is lejátszotta utolsó mérkőzését az észak-amerikai kosárlabdaligában (NBA).
epa07495465 Miami Heat guard Dwyane Wade (R) reacts towards his wife Gabrielle Union during the NBA basketball game between the Philadelphia 76ers and Miami Heat at the AmericanAirlines Arena Miami, Florida, USA, 09 April 2019.  EPA/RHONA WISE  SHUTTERSTOCK OUT Dwyane Wade stílszerű teljesítménnyel köszönt el a ligától (Fotó: EPA/RHONA WISE)

A Miami Heat háromszoros bajnoka tripla-duplával (három statisztikai mutatóban kétszámjegyű teljesítménnyel) búcsúzott az NBA-től. Wade 25 pontot, 11 lepattanót és 10 gólpasszt szorgoskodott össze a Brooklyn Nets ellen 113–94-re elveszített találkozón.

Az összecsapáson a brooklyni együttes videoösszeállítással kedveskedett Wade-nek, akinek barátai közül LeBron James, Chris Paul és Carmelo Anthony is ott volt a lelátón.

A 37 éves Wade összesen 1054 alapszakasz-mérkőzéssel zárta pályafutását, melynek során a floridai csapat mellett megfordult a Chicago Bullsban (2016/17) és a Cleveland Cavaliersben (2017/18) is. Az All Star csapatba 13 alkalommal választották be, 2006-ban a döntő legértékesebb játékosa volt, 2009-ben a liga pontkirályaként zárt, emellett 2008-ban olimpiai bajnoki címet is ünnepelhetett.

Ugyancsak utolsó meccsét játszotta Dirk Nowitzki, akit szerdán Dallasban már elbúcsúztattak.

A Mavericks egyszeres bajnok német sztárja a San Antonio elleni találkozó előtt könnyeivel küszködve nézte végig, amikor a Spurs arénájában videóban emlékeztek meg pályafutása legszebb pillanatairól, de amikor 47 másodperccel a mérkőzés vége előtt lecserélték, akkor már mosolyogva hagyta el a parkettet a hazai közönség ovációja mellett. 20 ponttal és 10 lepattanóval zárta utolsó NBA-meccsét, amelyet 105–94-re nyert a hazai csapat.

Minden idők legjobb német kosarasa nyolc éve bajnok lett a Dallasszal – ez a Mavericks egyetlen NBA-diadala – és 2007-ben a liga legértékesebb játékosának választották első európaiként. Nowitzki az NBA hatodik legjobb pontdobója, hétszeres All Star-válogatott, egész pályafutását, 21 évet töltött Dallasban.

A német válogatottal 2002-ben világbajnoki bronzérmet, a 2005-ös Eb-n ezüstöt szerzett.

További tartalmak