Lemondására utalt a soproni kosarasok edzője az elvesztett EL-bronzmeccs után

Feszülten és esetleges távozására is utalva nyilatkozott Roberto Iniguez, a Sopron Basket vezetőedzője, miután csapata a negyedik helyen végzett a női kosárlabda Euroliga hazai rendezésű négyes döntőjében.

„Az utóbbi három-négy hónapban már nemcsak a kosárlabdáról van szó a klubban, hanem sok minden másról, és ha nem a játék a legfontosabb, akkor onnan el kell menni – jelentette ki a 2017-ben érkezett spanyol tréner. – Talán ez volt az utolsó Euroliga-mérkőzésem a Sopronnal, ezzel együtt nagyon büszke vagyok a csapatomra. Az NB I-ben nagyon nehéz rájátszásos meccsek várnak még ránk, és szeretnénk jól befejezni az idényt."

Roberto Iniguez, a negyedik helyezett soproni csapat vezetőedzője a női kosárlabda Euroliga bronzmérkőzése után a soproni Novomatic Arénában 2019. április 14-én (Fotó: MTI/Krizsán Csaba) Roberto Iniguez, a negyedik helyezett soproni csapat vezetőedzője a női kosárlabda Euroliga bronzmérkőzése után a soproni Novomatic Arénában 2019. április 14-én (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)Az 51 éves szakember közölte, a Final Fourban tanítványai mindent kiadtak magukból, és az számára igazából nem annyira fontos, hogy a második vagy a negyedik helyen zártak-e. „Az a lényeg, hogy egymás után a második évben ott voltunk Európa legjobb négy csapata között” – hangsúlyozta.

A pályafutását már befejező, de két hónapja segíteni visszatért Honti Kata ugyancsak kiemelte, hogy a lehető legjobb teljesítményt nyújtották a négyes döntőn. „Nem akarom elemezni a bronzmeccset, ez úgyis Roberto dolga. Emelt fővel búcsúzhatunk a Final Fourtól, és most már száz százalékig biztos, hogy ez volt az utolsó Euroliga-mérkőzésem. Köszönöm mindenkinek, köztük Robertónak is, hogy két év után hazahívott” – mondta könnyeivel küszködve a 31 éves, Olaszországban élő kosaras, hozzátéve, nem gondolta volna, hogy részese lehet még egy négyes döntőnek.

A Sopron a negyedik helyen végzett az Euroligában.


A bronzérmes prágaiak edzője, az ötszörös Euroliga-bajnok Natalia Hejkova annál vidámabban érkezett a sajtószobába, és elsőként a szemüvegéről beszélt: „Pénteken fekete szemüveg volt rajtam, de ma a pirosat vettem fel, hogy ezzel pozitív energiát sugározzak a lányoknak. A mai meccsen mindkét csapat jó támadójátékot mutatott be, szerintem a nagy szívünknek köszönhetjük a győzelmet, no meg annak, hogy kiváló védekezéssel 53 ponton tartottuk a Sopront” – fejtette ki a szlovák tréner.

A 2003 és 2006 között Sopronban edzősködött Hejkova elmondta, sok barátja van a magyar városban. „Olyan érzés, mintha hazajöttem volna, jólesett, hogy megtapsolt a közönség, igaz, a fiatalabbak közül nem mindenki értette, hogy miért” – fűzte hozzá nevetve.