Musorujsag
Élő Eredmények

Horti Dóra is tagja az Eb-re készülő női kosárlabda-válogatottnak

m4sport.hu
Egyelőre csak a bő keretbe kapott meghívót a szülés és súlyos sérülés után visszatérő klasszis.
Magyarország-Románia - Horti Dóra és Elisabeth Pavel - MTI Fotó: Czeglédi Zsolt Horti Dóra legutóbb 2015-ben játszott a válogatottban – MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A negyedik helyen végzett a házigazda Sopron Basket a női kosárlabda Euroligában, miután  a négyes döntő vasárnapi bronzmeccsén 64-53-ra kikapott a cseh USK Prahától. Ennek ellenére a magyar kosárlabda szerelmeseinek volt oka az örömre.

A döntő után ugyanis Székely Norbert, a női válogatott szövetségi kapitánya az M4 Sport kamerái előtt jelentette be, Horti Dóra 2015 után visszatér a nemzeti együttesbe, és elkezdi a felkészülést a nyári Európa-bajnokságra.

Székely elmondta, szinte gyerekkora óta ismeri Hortit, ennek köszönhetően mindketten tudják, mire számíthatnak a másiktól. Ugyanakkor hiába Magyarország egyik legjobb játékosáról van szó, ez nem jelent automatikus részvételt az Eb-n, hiszen egyelőre csak a 24-es bő keret tagja.

Horti előbb túlesett egy keresztszalag-szakadáson, majd egy kislánynak adott életet, így számára roppant nagy kihívás volt visszatérni a pályára. „Nagyon nehéz másfél év van mögöttem, így nagyon jó érzés volt, amikor Norbi felhívott. Ugyanakkor nehéz lesz otthon hagyni az edzőtábor alatt a másfél éves kislányomat, hiszen ilyenkor az anyáknak mindig nehezebb. Ennek ellenére bízom benne, hogy ebből egy pozitív dolog sül ki belőle” – mondta a ZTE játékosa.

A 2019-es női kosárlabda Európa-bajnokságot Szerbia és Lettország rendezi június 27. és július 7. között. A magyar válogatott Törökországgal, Olaszországgal és Szlovéniával került egy négyesbe.

 

További tartalmak