Musorujsag
Élő Eredmények

Alaposan visszavágott a Bucks a Celticsnek

mti
Az alapszakaszban legtöbb győzelmet gyűjtő Milwaukee Bucks kedden visszavágott a vendég Boston Celtics csapatának a 29 pontig jutó Giannis Antetokounmpo vezérletével az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) keleti főcsoport-elődöntőjének második mérkőzésén.

Az idény legjobbja (MVP) címre esélyes görög légiós 29, míg Khris Middleton 28 ponttal vette ki a részét a sikerből, utóbbi hetet dobott csapata húsz triplájából, amely klubrekord a rájátszásban.

A Bucks már 31 ponttal is vezetett a meccsen, a Boston ásza, Kyrie Irving az első meccsen szerzett 26 pontja után ezúttal csak kilencig jutott. A Celtics mellett szól változatlanul, hogy hat playoff-párharcából ötöt megnyert a Milwaukee ellen, köztük az 1974-es döntőt is.

A nyugati slágermérkőzésen a címvédő Golden State magabiztosan verte a Houstont, és már 2-0-ra vezet. A Warriors vezére ezúttal is Kevin Durant volt 29 ponttal, aki sorozatban öt találkozó után maradt 30 pont alatt. Egyben ő lett 201 pontjával a negyedik az NBA történetében – LeBron James, Allen Iverson és Michael Jordan után –, aki elérte a 200 pontot egymás után öt rájátszásos mérkőzésen.

Mindkét gárda sztárja megsérült a nyitónegyedben: a hazaiaktól a 20 pontos Stephen Currynek kifordult az ujja, de a negatív röntgen-eredmény után visszatért a pályára, a Rocketst erősítő James Hardennek pedig a szemébe nyúltak, és saját bevallása szerint alig látott valamit a hátralévő időben. Ennek ellenére 29 pontot dobott.

Keleti főcsoport, elődöntő:
Milwaukee Bucks-Boston Celtics 123-102
Az állás: 1-1

Nyugati főcsoport, elődöntő:
Golden State Warriors-Houston Rockets 115-109
Az állás: 2-0 a Golden State javára.

A párharcok az egyik csapat negyedik győzelméig tartanak.

További tartalmak