Iniguez: Ennél jobbak már nem lehetünk

A bajnok soproniak távozó spanyol edzője úgy véli, ilyen jó csapattal még soha nem dolgozott együtt.


A  női kosárlabda NB I döntőjének harmadik mérkőzésén a Sopron hazai pályán 67-53-ra legyőzte a DVTK-t, ezzel 3-0-ás összesítéssel megnyerte a párharcot, és megvédte címét. A soproniaknak ez a 13. bajnoki címe, zsinórban az 5., míg a diósgyőriek 5. ezüstérmüket nyerték.

Roberto Iniguez, a soproniak búcsúzó mestere a találkozó után az M4 Sport kamerái előtt elmondta, még idő kell neki, hogy részletesen értékelje a döntőt. "Ennél jobbak már nem lehetünk. A játékosok nagyon sokat dolgoztak, sok áldozatot hoztak a szezon során" - mondta a spanyol szakember.

"Ez a legjobb csapat amivel valaha együtt dolgoztam. Nagyon jó a kémia a játékosok között, ilyen korábban nem volt Spanyolországban és Olaszországban sem" - ismerte el Iniguez, ugyanakkor hozzátette, nélküle nem jöhettek volna a kiemelkedő eredmények.

A jövőjével kapcsolatban még nem akart semmit mondani, úgy vélte, még nincs itt az ideje annak hogy erről beszéljen. Annyit azonban elárult, egy top európai klubbal már tárgyalt és közel állnak a megegyezéshez.