Musorujsag
Élő Eredmények

Jelentős változások lesznek a hazai kosárlabda-bajnokságban

m4sport.hu
A 2020/21-es szezontól életbe lép a fiatalokat segítő szabály, ennek értelmében egy U23-as magyarnak pályán kell lennie az alapszakaszban az első félidőben.
Győr, 2019. február 16. A szombathelyi Váradi Bendek (b) és Crist Andrew Rowsey, a Szolnoki Olaj KK játékosa a Zsíros Tibor férfi kosárlabda Magyar Kupa döntőjében játszott Szolnoki Olaj KK - Falco KC Szombathely mérkőzésen a győri Audi arénában 2019. február 16-án. MTI/Krizsán Csaba A szombathelyi Váradi Bendek és Crist Andrew Rowsey, a Szolnoki Olaj KK játékosa a Zsíros Tibor férfi kosárlabda Magyar Kupa döntőjében játszott Szolnoki Olaj KK – Falco KC Szombathely mérkőzésen a győri Audi arénában. MTI/Krizsán Csaba

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének egy hete megválasztott elnöksége a következő szezon versenykiírásaival kezdte négyéves munkáját. Az egyik legfontosabb döntés, hogy az ősszel induló A-csoportos férfi bajnokságban az elnökség módosítja a légiósok szerepeltetését.

Az MKOSZ hivatalos honlapja, a hunbasket.hu beszámolója szerint a pályán lévő játékosok közül az egyiknek mindenképpen hazai nevelésű sportolónak kell lennie. A jegyzőkönyvben szerepelhet továbbra is öt nem hazai nevelésű játékos, de egyszerre a pályán csak négy lehet közülük.

A 2020/2021-es szezontól újabb lépcsőfok következik a hazai nevelésű sportolók védelme érdekében azzal, hogy az alapszakaszban az első félidőben egy 23 évnél fiatalabb magyarnak a pályán kell lennie a mérkőzéseken.

Jelentős szigorítást hozott az elnökség az amatőr szerződéseket illetően is. A döntés értelmében a legfelsőbb bajnoki osztályban szereplő sportolókkal csak hivatásos szerződést köthetnek a klubok, kivéve a 23 év alatti, tanulói jogviszonnyal rendelkező játékosokat.

Ugyancsak kötelezővé teszi az elnökség a mérkőzések utáni sajtótájékoztatón való részvételt a vezetőedzőknek, s egyben azt is előírták, hogy a szakmai vezető mellett vagy a csapatkapitányt, vagy a három legjobb VAL-értékkel rendelkező játékos valamelyikét kell delegálniuk a kluboknak.

További tartalmak