Musorujsag
Élő Eredmények

A Toronto előnyt szerzett története első döntőjében

mti
A Toronto Raptors csütörtökön hazai pályán nyert a címvédő Golden State Warriors ellen az észak-amerikai kosárlabda-liga (NBA) nagydöntőjének első mérkőzésén.

NBA, döntő, 1. mérkőzés:
Toronto Raptors-Golden State Warriors 118-109 (25-21, 34-28, 29-32, 30-28)
legjobb dobók: Siakam 32, Leonard 23, M. Gasol 20, illetve Curry 34, Thompson 21, Green 10

A négy győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a Toronto javára.

Pascal Siakam vezette győzelemre a Torontót a nagydöntő első meccsén (fotó: EPA/LARRY W. SMITH)

Az 1995-ös alapítása óta első nagydöntőjében szereplő kanadai együttes legjobbja ezúttal meglepetésre nem Kawhi Leonard volt, hanem Pascal Siakam, aki úgy dobott 32 pontot, hogy 17 mezőnykísérletéből csupán hármat rontott el. A 25 éves játékos az NBA történetében mindössze a hetedik – Kareem Abdul-Jabbar, James Worthy, Adrian Dantley, Michael Jordan, Toni Kukoc és Shaquille O’Neal után -, aki a finálé egyik összecsapásán legalább 80 százalékos hatékonysággal szerzett minimum 30 pontot.

Mellette Leonard 23, Marc Gasol pedig 20 ponttal segítette csapatát a győzelemhez, míg a túloldalon Stephen Curry 34 és Klay Thompson 21 pontja kevésnek bizonyult. Draymond Green ugyan ebben a rájátszásban már az ötödik tripla dupláját érte el 10 ponttal, valamint ugyanennyi gólpasszal és lepattanóval, de a mezőnyből kilenc próbálkozásából csak kettő volt jó.

A sorozatban harmadik bajnoki címére hajtó Golden State-ből hiányzott az előző két nagydöntő legértékesebb játékosa, a vádlisérüléssel bajlódó Kevin Durant, ugyanakkor egy másik All Star-játékos, DeMarcus Cousins visszatért a parkettre, ő április 15. óta volt harcképtelen.

A párharc második felvonására magyar idő szerint hétfőn hajnalban kerül sor ugyancsak Torontóban.

További tartalmak