Musorujsag
Élő Eredmények

A Warrioris olyan rohanással egyenlített, amilyet még nem láttak az NBA döntőjében

mti
A címvédő Golden State Warriors 109-104-re nyert a Toronto Raptors otthonában az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) döntőjének második mérkőzésén, ezzel 1-1-re kiegyenlített a párharcban.

döntő, 2. mérkőzés:
Toronto Raptors-Golden State Warriors 104-109
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1-1

(fotó: MTI/EPA/Larry W. Smith)

A Kevin Durantet már hét meccs óta nélkülöző kaliforniai csapatban Klay Thompson 25, Stephen Curry pedig 23 ponttal zárt, utóbbi így nem állította be a klubcsúcsot sorozatban hét rájátszásos találkozón legalább 30 dobott ponttal. A Warriors egy 18-0-s rohammal kezdte a második félidőt, amire még nem volt példa az NBA-finálékban, s a kanadaiak ezután már csak két pontra tudtak felzárkózni.

A sorozatban öt győzelem után vesztes hazaiaknál Kawhi Leonard 34 pontot szerzett, a párharc nyitányán 32 pontos Pascal Siakam viszont csak 12-ig jutott.

A Golden State – amely 2015 óta először került hátrányba a nagydöntőben – annak ellenére gyűrte le a Raptorst, hogy az első 28 mezőnydobásából 20-at elrontott.

Az NBA történetének első Egyesült Államokon kívül is zajló fináléja magyar idő szerint csütörtökön hajnalban folytatódik Oaklandben.

További tartalmak