Musorujsag
Élő Eredmények

Oroszországba szerződött a soproniak sikeredzője

MTI
A spanyol Roberto Iniguez a két bajnoki cím mellett az Euroligában tavaly bronz-, idén pedig ezüstérmes lett a soproni hölgyekkel.
A spanyol Roberto Iniguez, a Sopron vezetőedzője a női kosárlabda Euroliga első fordulójában, a Sopron Basket - Galatasaray mérkőzésen a soproni Novomatic Arénában 2017. október 11-én. (MTI Fotó: Krizsán Csaba) A spanyol Roberto Iniguez, a Sopron volt vezetőedzője a Dinamo Kurszknál folytatja. (MTI Fotó: Krizsán Csaba)

Oroszországban folytatja edzői pályafutását Roberto Iniguez, aki májusban távozott a bajnoki címvédő Sopron Basket női kosárlabdacsapatától.

A wbasket.hu szaklap tájékoztatása szerint a spanyol tréner a Dinamo Kurszkhoz szerződött, s ott honfitársa, Lucas Mondelo helyét veszi át, aki Japánban dolgozik tovább.

Az Euroligában tavaly bronz-, idén pedig ezüstérmes Kurszkba igazolt Sopronból a svéd Amanda Zahui is.

Inguez két éven át volt a Sopron vezetőedzője, ezalatt kétszer nyerte meg az NB I-et, egyszer a Magyar Kupát, és kétszer bejutott az Euroliga négyes döntőjébe. A Final Fournak mindkét alkalommal Sopron volt a házigazdája, s a csapat tavaly másodikként, áprilisban pedig negyedikként zárt.

A spanyol tréner helyét a ZTE-től érkező Gáspár Dávid vette át.

További tartalmak