Musorujsag
Élő Eredmények

Jordan óta nem volt olyan tehetség, mint az NBA-draft első választottja

MTI
A várakozásoknak megfelelően Zion Williamson kelt el elsőként az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) csütörtöki amatőrbörzéjén.
epa07661967 Top NBA Prospect Zion Williamson (C) waves to the fans before the start of the 2019 NBA Draft at the Barclays Center in Brooklyn, New York, USA, 20 June 2019.  EPA/JASON SZENES SHUTTERSTOCK OUT Érdemes megjegyezni Zion Williamson nevét, mert sokat hallunk majd róla (Fotó: EPA/JASON SZENES)

A szupertehetségnek kikiáltott 18 éves játékost a New Orleans Pelicans szerezte meg a New York-i drafton. A Duke Egyetemről érkező tinédzser már a méreteivel is figyelmet keltett, ugyanis 201 centimétere mellé 130 kilogramm társul, a karfesztávolsága 208, a súlypontemelkedése pedig 104 centi.

A videofelvételek tanúsága szerint képes a büntetővonalról elugorva zsákolni, emellett dobáspontosságban, lepattanózásban és blokkolásban is remekel, az amerikai szakírók szerint a legendás Michael Jordan óta nem érkezett ilyen képességű játékos az NBA-be.

A börze második helyén a Memphis Grizzlies választotta ki az irányító Ja Morantét, harmadikként pedig R. J. Barrett játékjogát foglalta le a New York Knicks.

További tartalmak