Világbajnoki elődöntős a 3x3-as női kosárválogatott

A magyar női válogatott hosszabbításban legyőzte a spanyol csapatot az Amszterdamban zajló 3x3-as kosárlabda-világbajnokság negyeddöntőjében, szombaton.

Vb-elődöntős a 3x3-as magyar női kosárválogatott (Fotó: bb1.hu)
A Theodorán Alexandra, Papp Klaudia, Goree Cyesha, Medgyessy Dóra alkotta csapat a meccs első felében magabiztosan vezetett, ám a spanyolok három és fél perccel a találkozó vége előtt fordítottak, és hárompontos előnyt alakítottak ki. Károlyi Andrea együttese egy perccel a tízperces játékidő vége előtt egyenlített, és mivel az idő lejártakor is egál volt, jöhetett az egyik csapat második pontjáig tartó hosszabbítás.

Ebben a spanyolok szerezték az első, egy pontot érő kosarat, majd amikor a győzelemért támadtak, ziccert hibáztak - a lepattanót Goree Medgyessy kezébe ütötte, aki a kétpontos vonalon kívülről betalált, elődöntőbe juttatva a magyar csapatot.

A spanyoloknak ez volt az első veresége a világbajnokságon.

A csoportkört három győzelemmel és egy vereséggel abszolváló magyar válogatott a négy között a francia csapattal játszik vasárnap 14.40 perckor.

A hollandiai vb-ről az érmesek vehetnek részt a jövő májusi, húszcsapatos olimpiai selejtezőn. A tokiói játékokra emellett a november 1-jei világranglista első három helyezettje automatikusan kvótát szerez.

Eredmény:

Magyarország-Spanyolország 19-18 - hosszabbítás után