Musorujsag
Élő Eredmények

Jannisz Antetokounmpo lett az NBA legértékesebb játékosa

MTI
A 24 esztendős görög kosaras nagy fölénnyel nyert a címvédő James Harden előtt.
Jannisz Antetokunmpo a Milwaukee Bucks – Indiana Pacers NBA-meccsen (Fotó: PA/Tannen Maury) Jannisz Antetokunmpo a Milwaukee Bucks – Indiana Pacers NBA-meccsen (Fotó: PA/Tannen Maury)

Jannisz Antetokounmpo, a Milwaukee Bucks sztárja lett az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) elmúlt szezonjának legértékesebb játékosa (MVP).

A 24 éves görög nagy fölénnyel nyerte a szavazást a címvédő James Harden (Houston Rockets) előtt, mivel a szakírók közül 78-an tették őt az első helyre, míg a texasiak kedvencét 23-an látták a legjobbnak.

Antetokunmpo vezetésével a Bucks megnyerte az alapszakaszt, a rájátszásban pedig a későbbi bajnok Toronto Raptorsszal szemben maradt alul a Keleti főcsoport döntőjében. A görög kosaras az NBA történetének negyedik nem amerikai MVP-je a német Dirk Nowitzki, a kanadai Steve Nash és a nigériai Hakeem Olajuwon után, illetve ötödik az Amerikai Virgin-szigetekről származó Tim Duncant is beleszámítva.

A díj átvétele után a győztes – aki az alapszakaszban 27,7 pontot, 12,5 lepattanót, 5,9 gólpasszt, 1,5 blokkot és 1,3 labdaszerzést hozott össze átlagban – elmondta, ez még csak a kezdet, és minden erejével azon dolgozik majd, hogy csapatát a bajnoki címig vezesse.

Az idei díjátadón taroltak a nem amerikai születésű játékosok, ugyanis az év újonca a szlovén Luka Doncic (Dallas Mavericks), a legjobb védő a francia Rudy Gobert (Utah Jazz), a legtöbbet fejlődött játékos pedig a kameruni Pascal Siakam (Toronto Raptors) lett.

Az év edzőjének Mike Budenholzert (Milwaukee Bucks) választották, míg a legjobb hatodik embernek járó elismerést pályafutása során harmadik alkalommal Lou Williams gyűjtötte be.

 

További tartalmak