Sírva értékelt az Eb-vereség után a női kosárválogatott csapatkapitánya

Könnyek között nyilatkozott az M4 Sportnak a britek elleni Eb-negyeddöntős vereség után a magyar női kosárlabda-válogatott csapatkapitánya, Raksányi Krisztina szerint azonban „innen is vissza tudnak jönni”.


„Van egy pár óránk kisírni magunkat. Azért ez tényleg óriási dolog lett volna...” – kezdte értékelését Raksányi Krisztina, akit láthatóan nagyon megviselt az elszalasztott lehetőség.

„Mindenképpen össze kell szednünk magunkat. Holnap van egy szabadnap, és utána még esélyünk kijutni az olimpiai kvalifikációs tornára – folytatta némi szünet után, könnyeit visszanyelve. – Nagyon sajnálom ezt a meccset, mert megint megmutattuk, hogy jó csapat vagyunk, és vissza tudunk jönni. A következő mérkőzésre összeszedjük magunkat, és mindent megteszünk azért, hogy kijussunk a tornára.”

A csapatkapitány leszögezte, „az ilyen meccsek nem az utolsó másodpercekben dőlnek el, nem az utolsó dobásokon múlnak”. Raksányi szerint jól kezdték a negyeddöntőt, ám az első félidő második fele borzasztóan sikerült, főleg védekezésben.
Az Eb-ről az első hat helyezett - azaz az elődöntősök és az alsóházi rájátszás két győztese - vehet részt a jövő februárban sorra kerülő, 16 csapatos kvalifikációs tornán. Ennek során négy kvartettben küzdenek majd a csapatok, és mindegyikből az első három jut ki a tokiói játékokra.

„A végén sikerült visszajönni, de ez már a harmadik meccsünk volt az Eb-n, amikor nagyobb hátrányt kellett ledolgoznunk, és sajnos ma nem tudtuk. Ma nem jött össze semmi. De mikor harcolunk, egymásért küzdünk, amikor vetődünk a labdákért és felszántjuk a parkettet, akkor mindig vissza tudunk jönni a meccsbe” – így Raksányi, aki egyetértett Székely Norbert szövetségi kapitánnyal, hogy az a szerencse is hiányzott Nagy-Britannia ellen, ami eddig megvolt a csapatnak.

„Biztosan fel fogunk állni! Most mindenki nagyon elkeseredett, de én azt érzem a lányokon, hogy csak azért is meg akarjuk mutatni, hogy igenis bennünk van ez.”

A magyar válogatott szombaton 12.30-tól Belgiummal találkozik a helyosztón, amelynek tétje a részvétel az olimpiai kvalifikációs tornán. A meccset az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.