Studert sérülése sem tarthatja távol a belgák elleni kulcsmeccstől

Szombaton az olimpiai kvalifikációs tornán való indulás a tét a belgák elleni Európa-bajnoki találkozón a magyar női kosárlabda-válogatottnak. A sérüléssel bajlódó Studer Ágnes a pénteki edzést kihagyta, de Belgium ellen ott lesz a pályán, mert mint mondta, az utolsó meccs következik, nincs mire tartalékolni.

A 20 éves játékos a Nagy-Britannia ellen elveszített csütörtöki negyeddöntőben a keresztcsontját ütötte meg egy rossz esés közben, és a stábbal közösen hozták meg a döntést, hogy nem vesz be fájdalomcsillapítót a tréning kedvéért, inkább rápihent a kulcsfontosságú zárómeccsre.

Studer úgy érzi, a keret nagy része túltette magát a vereségen, és mivel nyakukon az újabb kihívás, azon vannak, hogy akiknek még nem sikerült, azoknak segítsenek előre tekinteni.

„Ki kell adnunk magunkból mindent, mert tudjuk, hogy mi a tétje. Utána már nem lesz több meccsünk, úgyhogy szombaton mindent itt hagyhatunk Belgrádban, mindent kitehetünk a pályára, addig fogunk menni, ameddig csak bírunk. Nagyon remélem, hogy ezzel nyerni tudunk” – mondta a kosaras az M4 Sportnak.

 

Ahogy Studer, Horti Dóra is kulcsfeladatnak tartja Emma Meesseman levédekezését. A mieink centere szerint csapatként kell megállítaniuk a világ egyik legjobbját. A szlovének nyolcaddöntőben alkalmazott módszere irányadó lehet, azzal a nem elhanyagolható különbséggel, hogy nem lesz annyira szélsőséges a kivitelezés, mert biztosan nem fogják olyan szabadon hagyni a belgák kinti játékosait – tette hozzá az interjú közben egy szúnyoggal is megküzdő Horti. Miként azt is, a rutin mindenképp az ellenfél mellett szól, ám az esélyesség terhe is rájuk nehezedik, márpedig a magyar válogatott nyomás nélkül tudott jól játszani az első két mérkőzésén.

 

A csapatkapitány Raksányi Krisztina pedig elárulta, további motivációs töltetet is kaptak: súlyos betegséggel küzdő társuk, Gereben Lívia a kórházi ágyából üzent nekik. Érte is játszanak.Az Eb-ről az első hat helyezett vehet részt a jövő februárban sorra kerülő, 16 csapatos olimpiai kvalifikációs tornán, tehát az elődöntősök mellett az alsóházi rájátszásból két együttes, így a magyar–belga párharc győztese is.

A szombaton 12:30-kor kezdődő találkozót élőben közvetítjük az M4 Sporton és az m4sport.hu-n.