Musorujsag
Élő Eredmények

Újabb sztár távozik az Oklahomától

mti
Újabb kulcsemberéről mondott le az észak-amerikai kosárlabdaligában (NBA) szereplő Oklahoma City Thunder, amely Russell Westbrookot odaadta a Houston Rockets együttesének.
Oklahoma City Thunder - Russell Westbrook - fotó: EPA/Tyler Smith Oklahoma City Thunder – Russell Westbrook – fotó: EPA/Tyler Smith

Az ESPN amerikai hírportál arról számolt be, hogy a Houston a 34 éves Chris Pault, valamint első körös draftjogokat adott Westbrookért.

A 30 éves klasszis így ismét egy csapatban szerepel majd James Hardennel, akivel 2009-től három idényen át erősítették az Oklahoma Cityt, irányításukkal 2012-ben nagydöntős volt a Thunder.

A nyolcszoros All Star-résztvevő Westbrook 138 tripla duplát ért el az NBA-ben, ebben a mutatóban Oscar Roberstson (181) mögött, holtversenyben Magic Johnsonnal a második helyen áll. A kilencszeres All Star-válogatott Paulnak 9181 gólpassza van, az aktív játékosok között ezzel listavezető.

Az előző szezon alapszakaszában Westbrook 73 mérkőzésen átlagban 22,9 pontot, 11,1 lepattanót és 10,7 gólpasszt könyvelt el, Paul 58 találkozón 15,6 pontot, 8,2 asszisztot és 4,6 lepattanót hozott össze átlagban.

Az Oklahoma City egy nappal korábban jelentette be a 29 éves Paul George távozását, ő a Los Angeles Clippershez került.

További tartalmak