Franciaország és Spanyolország rendezi a 2021-es női kosárlabda Eb-t

A két év múlva esedékes tornát még Svédország és Ukrajna szerette volna megrendezni.

Belgrád, 2019. július 3. A brit válogatott spanyol szövetségi kapitánya, Chema Buceta csapatának edzésén a női kosárlabda Európa-bajnokságon a Belgrád Arénában, a szerb fővárosban 2019. július 3-án. Magyarország Nagy-Britanniával mérkőzik a negyeddöntőben július 4-én. MTI/Czeglédi Zsolt MTI/Czeglédi ZsoltFranciaországban és Spanyolországban rendezik a 2021-es női kosárlabda Európa-bajnokságot. A helyszínt a nemzetközi szövetség (FIBA) jelölte ki hétfőn. A csoportmeccseket és a negyeddöntőket Lyonban és Valenciában rendezik, míg az elődöntőknek és a döntőnek a párizsi Bercy Sportpalota ad otthont, ahol a 2024-es olimpia sportági mérkőzéseit is játsszák majd.

Mindkét rendező ország női válogatottja meghatározó a kontinensen: a franciák 2009 óta mindig dobogón végeztek az Eb-n - tíz éve aranyérmesek voltak, azóta négy ezüstöt és egy bronzot szereztek -, a spanyolok 2001 óta csak egyszer maradtak le a dobogóról, a legutóbbi négy Eb-ből hármat (2013, 2017, 2019) ők nyertek meg.

A rendezésért még Svédország és Ukrajna volt versenyben.

A férfiak Eb-rendezéséről 16.30 órakor döntenek, a hét pályázó között ott van Magyarország is, Csehország, Észtország, Németország, Georgia, Olaszország és Szlovénia társaságában.