Musorujsag
Élő Eredmények

Zidane toronymagasan lett az év legjobb klubedzője

Zidane toronymagasan lett az év legjobb klubedzője

MTI
A klubedzők között a Real Madridot irányító Zinedine Zidane, a szövetségi kapitányoknál pedig a németek szakvezetője, Joachim Löw lett a legjobb 2017-ben a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezetnél (IFFHS).

Az IFFHS honlapja alapján Zidane toronymagasan, 256 pontos különbséggel előzte meg a második helyezett olasz Massimiliano Allegrit, a Juventus trénerét. A francia szakember idén spanyol bajnokságot és európai szuperkupát nyert, a Bajnokok Ligájában pedig címet védett együttesével. Sikerével ő lett az első, aki játékosként és edzőként is kiérdemelte az év legjobbjának járó elismerést.

A dobogó harmadik fokára Allegri honfitársa, a Chelsea-vel angol bajnok Antonio Conte került. A lista egyetlen, nem Európában dolgozó edzője a River Plate-et irányító Marcello Gallardo a tizedik helyet szerezte meg.

Joachim Löw (Fotó: EPA/Sascha Steinbach) Joachim Löw másodszor kapta meg a díjat (Fotó: EPA/Sascha Steinbach)

A szövetségi kapitányok versenyében az idei Konföderációs Kupán diadalmaskodó Joachim Löw 299 pontot kapott, a második helyen záró, hazája válogatottját irányító brazil Tite 125-öt. A németek munkájáért 2006 óta felelő Löw 2014 után másodszor kapta meg a díjat.

A harmadik helyen a spanyolokat vezető Julen Lopetegui végzett 62 ponttal.

Borítókép: Zinedine Zidane toronymagasan hódította el a díjat (Fotó: EPA/EMILIO NARANJO)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Heynckes: Akár 4–0-ra is le tudjuk győzni a PSG-t
A Paris Saint-Germain elleni tükörsima vereség után ült vissza a Bayern München kispadjára Jupp Heynckes, aki tudja, mi kell a végső sikerhez a Bajnokok Ligájában. Abban is hisz, hogy a keddi zárótalálkozón egy négyessel küldjék haza a franciákat.
Bajnokok Ligája