Musorujsag
Élő Eredmények

Észak-Korea öngólt lőtt Dél-Korea ellen

MTI
A Koreai Köztársaság öngóllal 1–0-ra nyert kedden a Koreai NDK ellen Tokióban, a Kelet-ázsiai Kupa négyes döntőjének második fordulójában.

„Különleges mérkőzés volt ez számunkra, úgy a játékosoknak, mint az országnak” – mondta az észak-koreai válogatott norvég szövetségi kapitánya, Jorn Andersen. A szakember hozzátette: futballistái a találkozó első harminc percében idegesen és rosszul játszottak.

A mérkőzést elődöntő egyetlen találat a 64. percben, az észak-koreai Ri Jong Cshol öngóljából született. A dél-koreaiak négy ponttal a második, az észak-koreaiak pont nélkül a negyedik helyen várják a körmérkőzéses esemény szombati zárófordulóját.

A dél-koreai válogatott a 2017-es Kelet-ázsiai Kupán (Fotó: EPA/Kiyoshi Ota) Így örült az északiak öngóljának a dél-koreai válogatott (Fotó: EPA/Kiyoshi Ota)

A torna négyes döntőjére a selejtező második szakaszában győztes észak-koreai játékosok csak rendkívüli vízummal utazhattak Japánba. A rendező szövetség ennek apropóján örömét fejezte ki, közleményükben pedig utaltak arra, hogy a „sport a politika felett áll”.

A Kelet-ázsiai Kupát 2003-tól kétévente rendezik meg. Az ázsiai sorozatban címvédő, világbajnoki résztvevő dél-koreai válogatott három sikerével (2003, 2008, 2015) csúcstartónak számít.

További tartalmak