Musorujsag
Élő Eredmények

Guardiola PL-rekordjával Fergusont és Contét is túlszárnyalta

Guardiola PL-rekordjával Fergusont és Contét is túlszárnyalta

m4sport.hu/dailymail.co.uk
A Manchester City labdarúgócsapatának katalán menedzsere, Pep Guardiola zsinórban negyedszer lett a hónap edzője, amire még nem volt példa a Premier League 26 éves története során.

Mikor Pep Guardiola a Barcelona vezetőedzője volt, álomfocit játszott a katalán csapat és egyre másra nyerte a trófeákat, ezzel egy időben hatalmasra duzzadt az irigyek és ellenszurkolók tábora. Közülük sokan határozottan állították, a tréner máshol nem lesz képes megismételni ezt a teljesítményt.

Valljuk be, a Bayern München edzőjeként valóban nem nagy kunszt leigázni a többi Bundesliga-csapatot és három idény alatt három bajnoki trófeát berámolni a vitrinbe. Amit azonban a 2017/18-as Premier League-szezonban művel Guardiola és csapata, az megsüvegelendő, s talán még a legnagyobb kritikusai is belátják, valamit tud a tar mester.

A Manchester City  látványos és gólerős játékával utcahosszal  vezeti az angol bajnokságot, Guardiolát pedig  decemberben is a hónap edzőjének választották, így ő lett a Premier League 26 éves történetének első menedzsere, aki egymást követő négy hónapban is kiérdemelte az elismerést.

Fotó: mirror.co.uk Egy éve még azt hihettük, Conte (jobbra) rekordja sokáig tartja majd magát, de Guardiola (balra) és csapata nagyon belelendült (Fotó: mirror.co.uk)

Nem csoda, hiszen a korábbi, 18 bajnoki győzelmet számláló Premier League-rekord után karácsony havában sem lassított a City, amely  hét bajnokijából hatot megnyert az együttes és csak egyet adott döntetlenre (az egész PL-idényben csak kétszer ikszelt a City, a többi meccsét mind behúzta) úgy, hogy a gólokkal sem maradt adós, 19-szer köszönt be az ellenfelek kapujába, s csak háromszor kapitulált.

A Hónap menedzsere-díjat a legtöbbször a Manchester United legendás vezetőedzője, Sir Alex Feguson érdemelte ki, szám szerint 27-szer, a második helyen a jelenleg még az Arsenalt irányító Arséne Wenger található 15 elsőséggel, míg a harmadikon David Moyes áll, aki 10-szer lett a hónap edzője.

Guardiolának egyébként ez még csak a második szezonja a City kispadján, de a mostani már az ötödik elismerése (2017. februárjában is a hónap menedzserének választották), de ezzel az elsőséggel a Chelsea-t az előző idényben bajnoki címre vezető Antonio Conte rekordját adta át a múltnak. Az olasz mester 2016. októbere és novembere közt lett sorozatban háromszor a hónap menedzsere.

További tartalmak