Hidegháborús helyzet a PSG öltözőjében

Francia lapinformációk szerint igazi hidegháborús helyzet alakult ki a Paris Saint-Germain öltözőjében. Először a brazil játékosok által kialakult helyzet okozott feszültséget, majd Cavani és Pastore esete verte ki a biztosítékot.

Az uruguayi Edinson Cavani és az argentin Javier Pastore jelentős késéssel csatlakozott a csapathoz a karácsonyi ünnepek után, minek következtében erős kritikák össztüzébe kerültek a média, a vezetőség, de még a játékostársak részéről is. Unai Emery, a csapat vezetőedzője gyorsan reagált és megbüntette a két renitenst. Az eset után a csapat brazil kapitánya azzal vádolta Pastorét, hogy azért is csinálta ezt, mert el akarja hagyni a párizsiakat.

Az argentin a közösségi felületeken reagált Thiago szavaira, elmondása szerint sosem beszélt egyik csapattársának sem jövőbeli elképzeléseiről. A gall média azon nyomban le is csapott az információra és a PSG sportigazgatóját, Antero Henriquét, illetve Emeryt kritizálta, mondván, nem hajlandóak a felelősséget magukra vállalni és nem nyilatkoznak tisztán a témáról.

Pastore később bocsánatot kért társaitól tettéért, ettől függetlenül megmaradt a feszültség az öltözőn belül, elsősorban a gárda braziljainak köszönhetően, akik kissé kirekesztően viselkednek a csapat többi dél-amerikai tagjával – beleértve Pastorét és Cavanit is. Más szemszögből viszont maguk a brazilok a feszültség magjai, mert a csapat többi tagja szerint olyan kiváltságokat élveznek, amiket nem lehet jó szemmel nézni.

Az biztos, hogy Neymar érkezése alaposan megbolydította a párizsiak öltözőjét, egyre több jel mutat arra, hogy belátható időn belül komoly változásokra van szükség a PSG-nél. A L’Equipe szerint a hírek, hogy Pastore távozna, valósak, ahogyan azt is biztosra veszik az újságnál, hogy Neymar a Real Madrid kívánságlistáján szerepel, a következő nyári átigazolási időszakban is a brazil lehet a nagy szenzáció.

Mindezek mellett Unai Emery pozícióját is ingatagnak vélik. A PSG vezetősége a Premier League-ből szeretne edzőt szerződtetni. Két név merült fel, az éppen egymással kakaskodó José Mourinhóé (Manchester United) és Antonio Contéé (Chelsea).