2018-as Labdarúgó-Világbajnokság

Vissza az

-ra

Élő stream csatornák X
×

Az argentin szövetség arra kéri Messit, ne játsszon annyit a Barcában

MTI
Az Argentin Labdarúgó Szövetség (AFA) elnöke azt szeretné, ha Lionel Messi, a válogatott csapatkapitánya kevesebbet játszana klubjában, az FC Barcelonában annak érdekében, hogy jó állapotban legyen a nyári világbajnokságon.
 

Claudio Tapia elmondta, már beszélt az ötszörös aranylabdással, aki a katalánok szezonbeli 39 tétmérkőzéséből 33-szor volt kezdő, s mindössze három Király Kupa-összecsapást hagyott ki.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy Ernesto Valverde, a Barca vezetőedzője hogyan viszonyul ehhez a kéréshez, mert ugyan csapata utcahosszal vezeti a La Ligát, a Bajnokok Ligájában még csak most kezdődik az egyenes kieséses szakasz.

„Remélem minden játékos olyan formában érkezik, mint amilyenben most futballozik. Sergio Agüero például elképesztően teljesít most, míg Messi játéka mindig a legjobbak között van”  – tette hozzá az AFA első embere.

Tapia megjegyezte, a tervek szerint az argentin nemzeti csapat júniusban a vb-felkészülés részeként a katalán válogatottal játszhat majd barátságos mérkőzést, így Messi klubtársai ellen szerepelhet.