Musorujsag
Élő Eredmények

A FIFA fontolgatja, hogy elveszi Katartól a vb rendezésének jogát

A FIFA fontolgatja, hogy elveszi Katartól a vb rendezésének jogát

m4sport.hu/O Jogo
Németországban megszellőztették, hogy a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) fontolgatja annak lehetőségét, hogy elveszi Katartól a 2022-es labdarúgó-világbajnokság rendezésének jogát, esetleges „B-megoldásként” két ország neve is felmerült.

Fennáll az esélye annak, hogy mégsem Katar lesz a 2022-es labdarúgó-világbajnokság házigazdája. Erről a német Focus onlineportál ír, a szaúd-Arábiai sportminiszterre, Turki Al-Sheikhre hivatkozva. Amennyiben a FIFA elveszi a rendezés jogát Katartól, akkor két ország jöhet szóba a szövetség berkein belül, mint rendező: Anglia és az Egyesült Államok.

A 2022-es világbajnokság előkészületeit rengeteg fenntartás övezi. Az egyik legerősebb aggály a munkálatokat körülvevő korrupció, de az is kiveri a biztosítékot, hogy a pletykák szerint embertelen módon bánnak a stadionokat építő munkásokkal, illetve a közbiztonságot sem látják biztosítottnak.

Ha mindez nem lenne elég, a seregszemlét nem a megszokott időpontban kellene megrendezni az országban a nyári hónapokban uralkodó időjárás miatt.

Németországban biztosra veszik, hogy a nyári, oroszországi vb után dönt a FIFA a 2022-es rendezés ügyéről.

További tartalmak