Musorujsag
Élő Eredmények

Buffon is készül Argentína és Anglia ellen

Buffon is készül Argentína és Anglia ellen

MTI
Gianluigi Buffon, a Juventus 40 éves kapusa is tagja az olasz labdarúgó-válogatott 26 fős keretének az Argentína és az Anglia elleni barátságos mérkőzések előtt.

Miután az olaszok novemberben elveszítették a svédek elleni párharcot a világbajnoki pótselejtezőben, és hatvan év után nem jutottak ki a tornára, a világbajnok kapus könnyek között bejelentette, hogy nem szerepel többet a nemzeti csapatban.

Két héttel később közölte, mégsem vonul vissza a válogatottságtól, csupán szünetet tart, február 27-én pedig már úgy fogalmazott, újra kész szerepelni hazája legjobbjai között, amennyiben meghívót kap a következő mérkőzésekre.

Az olaszokat Gian Piero Ventura szövetségi kapitány novemberi lemondása után ideiglenesen Luigi Di Biagio irányítja, aki a korábbi sajtóhírekkel ellentétben ugyanakkor mégsem hívta be szombaton kihirdetett keretébe Mario Balotellit, aki 2014-ben volt legutóbb válogatott.

Az Argentína elleni meccsre jövő pénteken Manchesterben, az Anglia elleni találkozóra pedig négy nappal később a londoni Wembley Stadionban kerül sor.

Borítókép: Gianluigi Buffon (Fotó: EPA/Facundo Arrizabalaga)

További tartalmak