Musorujsag
Élő Eredmények

Ibrahimovic: Azért jöttem LA-be, hogy játsszam, semmi másért

MTI
Zlatan Ibrahimovic készen áll arra, hogy trófeát nyerjen a Los Angeles Galaxy labdarúgócsapatával.

A 36 éves svéd támadó a Los Angeles Timesnak nyilatkozva erősítette meg klubváltását egy nappal azután, hogy a Manchester Unitednél szerződést bontott.

„Azután, hogy Európában 33 trófeát nyertem és a világ legjobb csapataiban, a világ legjobbjaival játszottam együtt, az Egyesült Államokba akartam jönni, hogy itt folytassam a pályafutásomat – mondta a lapnak adott interjúban. – Azt akartam, hogy az emberek itt is élvezzék a játékomat és a Galaxyt választottam” – folytatta.

A kaliforniai klub részéről hivatalos megerősítés még nem történt, de Dan Beckerman, a Galaxy anyavállalatának elnöke egyértelműen nyilatkozott: azt mondta, Ibrahimovic lesz az egyik legnagyobb sztár Hollywood városában.

„Sok mindenről lemondott, hogy ide jöhessen. Egyértelművé tette, hogy bajnokságot akar nyerni. Ez az egész nem a pénzről szól – mondta a lapnak. – Los Angeles a sztárok helye, és ő lesz az egyik legfényesebb csillag, aki ezen a piacon játszott, bármelyik sportágat is tekintve” – tette hozzá.

Ibrahimovic a United edzőközpontjában tréningezi vigyorogva. Hamarosan már Los Angelesben varázsolhat. EPA/Peter Powell .

Ibrahimovic klubváltását a Los Angeles Times közölte egy nappal korábban. Amerikai sajtóértesülések szerint két évre tervezik az együttműködést, ez idő alatt a játékos hárommillió dollárt fog keresni, ami nagyságrendekkel kevesebb, mint eddigi fizetése.

„Elsősorban azért vagyok itt, hogy játsszak. Semmi másért. A célom az, hogy futballozzak, azt csináljam, amiben jó vagyok” – mondta a svéd csatár, aki Hollandiában, Olaszországban, Spanyolországban és Franciaországban nyert korábban bajnokságot.

Az már eddig is biztos volt, hogy a következő szezont nem a Manchester United alkalmazásában tölti, miután José Mourinho vezetőedző március elején úgy nyilatkozott, hogy a játékos az idény végén távozni fog.

Ibrahimovic 2016-ban szerződött a Vörös Ördögökhöz, és bár tavaly nyáron lejárt a szerződése, és úgy tűnt, el is hagyja az együttest, végül újabb egy évre aláírt. Tavaly áprilistól november elejéig térdsérülés miatt nem játszhatott, majd az év végén újra megsérült, azóta nem lépett pályára Premier League-meccsen.

Nem régen úgy nyilatkozott, hogy bár 2016-ban lemondta a válogatottságot, ha felépül, akár a vb-n is játszhat. Korábban 116 összecsapáson 62 gólt szerzett svéd színekben.

Tipikus ibrás bejelentés a Los Angeles Times hasábjain. A svéd klasszis egy egész oldalt vásárolt a legismertebb amerikai lapban azért, hogy tájékoztassa a Los Angeles-ieket, a Galaxyban folytatja, két mondatban:
„Kedves Los Angeles… Szívesen! – a Los Angeles Galaxy 9-es számú játékosa”

További tartalmak