Musorujsag
Élő Eredmények
 

Chiellini: Először a Bayern, most a Juve...

„Nem csodálom, hogy a Real Madrid ilyen körülmények között verte meg a Juventust, tavaly a Bayern Münchennel is ezt történt” – méltatlankodott a BL-negyeddöntő után a torinóiak alapembere, Giorgio Chiellini.

A Real Madrid a BL-negyeddöntő párharcának első mérkőzésén 3-0-ra verte a Juventust, majd a visszavágón az olaszok csodával határos módon, 3-0-ra vezettek, vagyis hosszabbításra állt az összecsapás, egészen a 93. percig, amikor is egy vitatható helyzetben büntetőt ítélt a játékvezető, melyet Cristiano Ronaldo kíméletlenül lőtt a kapuba, így a spanyolok jutottak a legjobb négy közé 4-3-as összesítéssel.

A meccs után Giorgio Chiellini a történteket párhuzamba hozta a 2017-ben, a Real Madrid Bayern elleni, szintén BL-negyeddöntőn történtekkel, ott ugyanis Kassai Viktor hibázott többször is, ugyanis Cristiano Ronaldo második két gólját lesről szerezte, azonban a magyar játékvezető mindkettőt érvényesnek ítélte.

„Nem leptek meg a történtek, tavaly a Bayern München is ezen ment keresztül, most a Juventus következett” – fejtette ki véleményét Chiellini a Mediaset Premiumnak.

A Juve védője mérgében az incidens után egyértelmű, pénzre utaló kézmozdulatokkal vonta kérdőre Raphael Varane-t, hogy kifizette-e a játékvezetőt.

Chiellini teljesen elragadtatva, félreérthetetlen kézmozdulatokkal vádolta meg Varane-t. "Kifizettétek a bírót?" EPA/JUANJO MARTIN



„Senki sem gondolta volna, hogy képesek leszünk megfordítani az eredményt, csak mi és ez segíthet minket a jövőben is.”

A Juventus elnöke, Andrea Agnelli a videobírót (VAR) követelte a mérkőzés után, de Chiellini szerint ez a szituáció túlmutat ezen.

„Ez nem a VAR kérdése, csupán a játékvezetőnek van szüksége lelkiismeretre és bátorságra. A bírónak arra kell törekednie, hogy ne ő legyen a meccs főszereplője és csak egyértelmű döntéseket hozzon.”

„Abban a pillanatban is tudod, hogy nem volt büntető, visszanézve a felvételeket pedig nevetséges az egész. Arra kell majd visszagondolnunk, hogy a saját pályáján vertük meg a Real Madridot 3-0-ra, csak egy őrült gondolhatta azt, hogy ez sikerülhet.”