Már készen áll a világbajnokság legkeletibb és legegyedibb stadionja

Ötvennyolc nap múlva kezdődik az oroszországi labdarúgó-világbajnokság, és több stadionnal ellentétben a vb legkeletibb helyszínén és talán legegyedibb stadionjában, Jekatyerinburgban már az utolsó simításoknál járnak.

Jekatyerinburgi stadion (Fotó: ru.fifa.com) (Fotó: ru.fifa.com)Néhány héttel ezelőtt a szamarai stadionban még a játéktér sem állt készen, ezzel szemben Jekatyerinburgban jobb a helyzet, hiszen az 2014-ben kezdődött felújítás az utolsó simításoknál tart, a pályát pedig a Szpartak Moszkva játékosa, Denis Glushakov is dicsérte.

„A gyepszőnyeg nagyon jó minőségű, de azt hiszem, ez normális egy új stadionban nem sokkal a világbajnokság előtt” – nyilatkozta a 31 éves középpályás.

Hétvégén 27 ezer néző előtt rendezték az Ural – Szpartak Moszkva orosz élvonalbeli bajnokit, de ennél biztosan többen lesznek a vb-meccseken, hiszen mobil lelátók segítségével növelik a stadion kapacitását, ráadásul rendhagyó módon. A nézők gyakorlatilag a stadionon kívülről szurkolhatnak majd a csapatoknak.