Musorujsag
Élő Eredmények

Wenger 22 év után távozik az Arsenaltól

BBC/MTI
Arsene Wenger a szezon végén távozik az Arsenaltól.

A francia tréner 22 év után hagyja el az Ágyúsokat. A bejelentés azt is jelenti, hogy a 68 esztendős Wenger nem tölti ki jövő nyáron lejáró szerződését a londoni klubnál.

„Hosszas mérlegelés után és a vezetőkkel történt egyeztetést követően úgy érzem, ez a megfelelő idő a távozásomra – fogalmazott a klub közleményében Wenger. – Hálás vagyok, hogy ilyen sok emlékezetes évig szolgálhattam a klubot, amelyet teljes odaadással irányítottam. Szeretném megköszönni a személyzetnek, a játékosoknak, az igazgatóknak és a szurkolóknak, hogy ilyen különlegessé teszik ezt az egyesületet. Kérem a drukkereket, hogy támogassák a csapatot a szezon hátralévő mérkőzésein. Minden Arsenal-szimpatizánst arra kérek, hogy vigyázza a klub értékeit. Szeretetem és támogatásom örökké tartani fog.”

A 68 éves Wenger 1996 októbere óta az Arsenal vezetőedzője, s ezzel a londoni egyesület történetének leghosszabb ideig hivatalban lévő trénere. A francia szakember 1228 mérkőzésen dirigálta eddig az Ágyúsokat, ezek közül 704-et nyert meg a csapattal. Az együttessel háromszor szerzett angol bajnoki címet (1998, 2002, 2004) és hétszer FA Kupát (1998, 2002, 2003, 2005, 2014, 2015, 2017), előbbiek közül a 2004-es a legemlékezetesebb, ugyanis azt az idényt veretlenül játszotta végig az Arsenal. Háromszor választották a Premier League, egyszer pedig a világ legjobb edzőjének. A csapat 54 szerzett ponttal jelenleg hatodik a Premier League-ben, már matematikailag sincs esélye arra, hogy hogy a hátralevő négy fordulóban beérje a Bajnokok Ligája-selejtezőt érő negyedik helyen található Tottenhamet, amely eddig 68 pontot gyűjtött. Az Ágyúsok így a mostani szezonhoz hasonlóan várhatóan a következő idényben sem lesznek ott a legrangosabb európai kupában.

A klub közleménye szerint Wenger utódját a lehető leghamarabb megnevezik, az angol fogadóirodák szerint Thomas Tuchel, a Borussia Dortmund korábbi vezetőedzője a legesélyesebb a posztra. A német szakember közel egy éve nem dolgozik, de néhány napja arról szóltak a sajtóhírek, hogy nyártól a Paris Saint-Germain trénere lesz, igaz, hivatalos megerősítés azóta sem érkezett. Szintén a jelöltek között emlegetik a francia Patrick Vieirát, aki 1996 és 2005 között volt az Arsenal játékosa.

További tartalmak